#talaljfogast
Image default

2 kiló feletti rekordlistás compót fogott a 7 éves Zsombor!

2 kiló feletti rekordlistás compót fogott a 7 éves Zsombor! A fiatal horgász az Északi-Övcsatornán akasztotta a gyönyörű doktorhalat és kalandos körülmények között édesapja segítségével terelte szákba! 

Mindig élvezet olvasni a legifjabb generáció szép fogásairól szóló beszámolókat, és rendszerint magazinoldalunk is igyekszik beszámolni azokról a fogásokról, melyeket a Kedves Olvasóink juttatnak el hozzánk. Most is érkezett egy szenzációs beszámoló Balázs Bélától, akinek 7 éves kisfia egy gyönyörű rekordlistás compót fogott! Olvassuk hát élvezettel a tartalmas élménybeszámolót Zsomborról és a nagy compóról!

“Üdvözlök Mindenkit!

Nevem Balázs Béla, 41 èves vagyok. Házas, három gyermek édesapja. A horgászat világába még èdesapám vezetett be gyermekkènt. Lelkesedèsem ez irányban azóta is töretlen. Tavaly óta Lilla (5 èves) ès Zsombor (7 èves) is elkezdett aktívan horgászni. Èn bojlis horgász lettem mára, gyermekeink pedig feeder ès picker bottal kergetik a halakat. Legtöbbet a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, mellèkvizein, illetve nèha kavicsbánya tavon szoktunk horgászni.

Az Északi- Övcsatornán dobták be a botokat

Április 21.-èn borongós, hideg, széles idő volt, így egy rapid ,,nagycsaládos” pecát terveztünk. Szeretett horgászvizünket a Ráckevei (Soroksári)-Dunát vettük cèlba. A vízparton sajna olyan mostoha időjárási körülmények fogadtak, hogy egy szèlvèdettebb mellèkágra az Èszaki-Övcsatornára tudtunk leülni. Csendben elfoglaltuk a horgászállást. Lilla picker botjára hosszúelőkès, Zsombor feeder botjára methodos szerelèk került. Etetőanyagnak a számomra már sokszor bizonyított Carp Dynasty termèkcsaládból a Bahama mama(ananász-krill)-t választottam. Ezt használtam alapozó etetèshez, ès az etetőkosárba is ez került.

Lillus horgára csontit tűzött, Zsombor pedig 10-es wafter csalit.

Elsőnek kèt külön ponton próbálkoztunk. Amíg vártuk a kapást, volt időnk elmerülni a csatornák megmagyarázhatatlan, egyszerű varázsában. Lillus kezdte elsőnek a fogást, apró belepöccintős kapása eredmènye egy kisebb karikakeszeg lett. Következő dobásra is hasonló társa èrkezett. Mivel a vizen is látszott, hogy több mozgás van a másik szerelèk oldalán, Zsombor is azt a rèszt vallatta tovább. Nem is kellett sokat várni, egy szèp tenyèrnyi mèretű dèvèrkeszeg csábult el a csalira.

Már épp pakolni készültek…

Ezután kisebb kapástalan szünet következett, már tervezgettük a hazautat. Ám egyszercsak a feeder spicce remegni kezdett, mint amikor a method kosarat piszkálja valami.

A következő pillanatban finoman húzni kezdte, majd határozottan behajlította a spiccet.

,,Ez megvan” mondta akasztás után Zsombor, ès megkezdődött a fárasztás! Nem akármilyen legènyke a fiam, akadómentes pályán fogott már 12,5 kg-os pontyot is, ám a mostani ellenfele nagyon rafináltnak bizonyult, bemenekült a partszèli nádasba. Itt bizony jól jött apa hosszabb kezeinek segítsège. Szerencsère sikerült kifordítani onnan, így folytatódhatott ketőjük harca. Erősen vèdekezett, jópár percig tartott mire sikerült a közelünkbe terelni. Elsőnek pontynak gondoltuk, de miután vègre elsőnek megmutatta magát ledöbbentem:

compó?

Sikeresen megmerítettük, matracra fektettük. Gyors horogszabadítás után előkerült a mèrleg, 2100 grammot mutatott. Hatalmas!

Köszönet a halőröknek!

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetsèg a vízterületein rekordlistát vezet, melyben a 2 kg feletti compó rekordmèretűnek számít. Gyorsan visszahelyeztük a halat egy megfelelő haltartóban a vízbe. A hitelesítès sms rendszeren törtènik, ès a halőri szolgálatnak 12 óra áll rendelkezèsre a bejelentèstől a helyszínre èrkezèsig. Atyaèg,nekem meg itt van három vacogó fogú gyerek ès lassan esteledik. Gondoltam egy merèszet, felhívtam az ügyeleti számukat, hátha. Kis türelmet kèrtek, visszahívnak. Nos álmomban nem gondoltam volna, hogy ekkora szerencsènk lesz! A compó ugyanis bekerült idèn a halgazdálkodási tervezetükbe, melyhez 10 darab egyed lenne szüksèges, a miènk lesz a 9. Ezèrt a halra való tekintettel mihamarabb jönnek èrte. Valóban kièrtek èrte hamar, szakèrtő kezek vettèk át a doktor asszonyt. Igazán segítőkèsz halőri szolgálat tevènykenykedik a vízterületen, ezúton is köszönjük a munkájukat.

Nos, így sikerült a mi kis rapid pecánk. Együtt a család, horgászat, èlmènyek, vízpart. Ès mik a további tervek? Mindig egy picit nagyobbat fogni…”

(Forrás: Balázs Béla)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

5 kg feletti balin ugrott rá a gumihalra az RSD-n!

gyilkosbalna

Világrekord harcsát fogott, de ellopták tőle, majd egy év múlva még nagyobb hallal döntötte meg a csúcsot!

gyilkosbalna

Három botos, sorhorgos orvhorgászt fogtak a hajdúsági halőrök

gyilkosbalna