#talaljfogast
Image default

Rövid időn belül a második rekordlistás fehér “toktorpedóját” fogta meg Gyuriska Sándor!

Rövid időn belül a második rekordlistás fehér “toktorpedóját” fogta meg Gyuriska Sándor! Pár hete közöltük, hogy közel 20 kg-os tokot “terített le” a szerencsés horgász. Most pedig még ennél is nagyobbat, egy majd’ 22-est akasztott! 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

A számos gyönyörű ponty mellett, azért termetes fehér tokok is horogra akadtak az elmúlt napokban. Így került fel a maconkai rekordfogások közé egy szép, közel 22-es torpedó is. A tokot Gyuriska Sándor alkasztotta május 1-én a délelőtti órákban.

A tokhal a Rekord-tóban akadt horogra, és a horgász bojliját vette fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 21.90 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 130 CM, MÍG KERÜLETE 60 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk az emlékezetes fogáshoz!

Márciusanban is fogott egy 20-ast!

Bátran kjelenthetjük, hogy igazán jól megy Gyuriskának a tokhal fogás, hiszen néhány hete mi is beszámoltunk egy korábbi, szintén rekordlistás torpedó-fogásáról. Gyuriska Sándor március 17-én a déli órákban csalta horogra korábbi halát.

A tokhal a Nyári kikötőnél akadt horogra, és bojlit vett fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 19.75 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 125 CM, MÍG KERÜLETE 54 CM VOLT.

Ez a gyönyörű példány is visszanyerte szabadságát a fotó készítése és a mérleglés után!

21-es is jött már márciusban!

Márciusban is szép számmal érkeztek a kapitális tokfogások hírei Maconkáról. Az alábbi képen láthatró 21-es tok-torpedót Jámbor László zsákmányolta még március 4-én.

A tokhal a Rekord-tóban akadt horogra, és László bojliját vette fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 21.02 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 132 CM, MÍG KERÜLETE 56 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Februárban is volt egy 20-as

Nemrég számoltunk be egy másik szép tokhal fogásról is. Mint írtuk akkor, egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A tokot Ullmann Attila zsákmányolta február 6-án. A tokhal a Nyári Kikötőben akadt horogra, és Attila bojliját vette fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 19.50 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 130 CM, MÍG KERÜLETE 46 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát.

A fehér tok jellemzői

Észak-Amerika legnagyobb édesvízi hala. A fehér tok Kanadában, Brit Columbia területén, és az Amerikai Egyesült Államokban, Alaszka, Kalifornia, Idaho, Montana, Oregon és Washington államokban őshonos. A Csendes-óceánba is leúszik, Alaszkától Kaliforniáig – írja a Wikipedia.

A legnagyobb fehér tok állomány USA nyugati partján, a Sacramento-San Joaquin és Columbia-Snake River vízgyűjtő területein van. A faj még megtalálható a Kootenai folyóban, a Fraser folyó torkolatánál és a Columbia folyóban a Hugh Keenleyside-gát és a kanadai-USA-i határt képező folyószakasz között.

A halakra erősített műholdas megfigyelők által végzett mérések szerint a fehér tokok egyik folyóból a másikba vándorolnak.

(Forrás: Maconka.hu/Wikipedia)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Miért igazán károsak az invazív halfajok vizeinkben? 1. rész

szurkeharcsa

Partközelből jöttek a gyönyörű pontyok a vadregényes Szentgyörgyi-tavon

gyilkosbalna

Óriás méretű sügérekkel indította az évet a svéd horgász

szurkeharcsa