#talaljfogast
Image default

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösségi oldalán újra beszámolt a sikeres haltelepítésükről. Rövid bejegyzésükben kiemelik, hogy  2024. február 22-én vegyes korosztályú keszegek (Atka: 4 q, Gyála 4 q, Matyér 2 q összesen 10 q) és egynyaras süllők (Salakos: 2 q) érkeztek vizeikbe.

Köszönik bejegyzésükben a Csanyteleki Halgazdaságnak a kiváló kondícióban lévő állományok beszerzési lehetőségét.

Pár napja harcsákat telepítettek

Tízezernél is több harcsát telepített a Szövetség a Tiszába és a Marosba! Egynyaras ragadozók telepítésével növelte a harcsaállományt folyóinkban a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 2024. február 20-án összesen 2549 kg egynyaras szürkeharcsát telepített a kezelésében lévő Tisza és Maros folyókba.

Mint közösségi oldalukon írják, a jó kondícióban lévő halak 20 dkg-os átlagsúllyal, mintegy 25-30 cm-es testhosszban érkeztek új élőhelyükre.

A Tisza folyóba Szegednél 810 kg, Csongrádnál 1233 kg, míg a Marosba Makónál 506 kg bajuszos ragadozó érkezett.

Ősszel compó is került szép számmal a Tiszába

Jelentős mennyiségű compó is került a Tiszába Csongrádban. A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik.

Három mázsa compót telepítettek négy Csongrád megyei horgászvízbe – számolt be a Szegedi Híradó. A halak doktorának nevezett pikkelyes, őshonos halfajnak számít hazánkban, az utóbbi időben azonban számuk folyamatosan csökken. Ezen a problémán próbált segíteni a megyei horgászszövetség.

A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik. Leginkább a növényzettel benőtt vízterület részeken, vagy pontyozás közben kerül horogra. Húsa fehér, kissé zsíros, életmódja miatt gyakran mocsaras mellékíztől terhelt.

(Forrás: HECSMSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Minden kérdésre választ ad ebben a cikkben a MOHOSZ a jövő évi horgászokmányokkal kapcsolatban

gyilkosbalna

25 feletti ponty jött az RSD-ből!

gyilkosbalna

Gyönyörű mintázatú menyhal vágott rá a süllőknek kínált 10 centis gumihalra!

gyilkosbalna