#talaljfogast
Image default

Két és fél órás brutális küzdelem után adta meg magát a 65 kilós gigatok!

Két és fél órás brutális küzdelem után adta meg magát a 65 kilós gigatok! Simai József épp pakolni készült, amikor a hatalmas hal horogra akadt! 

Legendás méretű tokhal került ki egy Baja melletti horgásztóból. Simai József kisfiával érkezett egy kis pecázásra, és már éppen indulni készültek, amikor horogra akadt a 65 kilogrammos tokhal.
„Kisfiammal érkeztem egy rövid 40 órás túrára egy Baja melletti horgásztóra” – árulta el a Blikknek Simai József, aki már hatéves kora óta szerelmese a pecázás művészetének.

„Az időjárás viszontagságai nem voltak jó hatással a halak kapókedvére, egy nap leforgása alatt mindössze két pontyot fogtunk, igaz ezek súlya 18,4, illetve 19,5 kg volt. Aztán hajnalban egy erőteljes húzós kapás és farasztás után érkezett egy gyönyörű tőponty a maga 22,8 kg súlyával, amelyet kisfiam a 15 éves Dominik egyedül fárasztott ki és jelentette új egyéni rekordját” – mesélte el fia dicsőségét a horgász.

 

Mindezek után rátért a legendás csatára:

„Már pakoltunk, amikor gyenge kapás volt a jobb oldali botomon. A bevágást követően a hal nekilódult és sok sok kört írt le. A fárasztást a folyamatos kirohanásai tették igazán izgalmassá. Nem volt ritka, hogy 130 méterről kellett a halat újra a stég közelébe hozni” – írta le az izgalmas párviadalt.

„Bődületes erővel tombolt és a fenekéről csak nem akart feljönni. Egyszer végre megmutatta magát a vízfelszínen, ekkor már tudtam, hogy nem mindennapi példánnyal van dolgom”

– árulta el a Blikknek.

2 óra 20 percnyi csata után a tógazdák segítségével sikerült a halat úszó mérlegelőbe terelni

– emlékezett vissza József.
Mint elmondta, halvédelmi okokból nem emelték ki a termetes halszörnyet, de a vízben sikerült lemérni.

A tokhal súlya 65 kilogramm hossza 177 centiméter volt.

Speciális tokos pellet és sajtos pop-up volt a csali – árulta el a titkot Simai József és hozzátette: „Természetesen gyors fotózás után a hal visszanyerte szabadságát, bízva benne, hogy más horgászt is hasonló élménnyel gazdagít majd. Egyébként ez a horgásztó legnagyobb hala.”

Jakab Kevin is 60+os fogott néhány napja!

60+os óriás tokhalat fogtak a bajai Megafish tavakon, Jakab Kevin, a szerencsés horgász magazinunknak is mesélt a parádés bojlis horgásztóráról.

Jakab Kevin 20 éves pécsi horgász. Egész kicsi gyermekkora óta szenvedélyesen űzi a sportot, nagyjából 5-6 éves korában ragadott először pecabotot. Célzottan eddig sosem horgászott tokhalra, alkalmanként viszont már felvették  csaliját ilyen gyöngyörű egyedek, de eddigi legnagyobb példánya “mindössze” 12 kg volt.

Egyik ismerőse bő egy hónappal ezelőtt ráírt, hogy lefoglalt egy időpontot a bajai Megafish tavakon. Innentől kezdve Kevin már izgatottan várta, hogy elteljen a várakozási idő, és ellátogathassanak a hatalmas tokok otthonába.

“Szombati napon Megérkeztünk a tóra déli órálban,szép kulturált hely és fogadtatás várt minket. Elfoglaltuk a szinte új, jól felszerelt faházakat ami biztosított nekünk áramot,wc-t és ami kell egy kényelmes horgászathoz. A hely elfoglalása után kezdhettük meg a horgászatot. Bátyám és egy jó barátom, valamint az ő rokonai is velem tartottak.

A módszer és a szerelék egy sima hagyományos bojlis, ólmos szerelék volt, semmi extra. 20 centis előke és egy szem saját készítésű bojli. Az etetés szintén a saját bojli és hagyományos horgászboltban vásárolható halibut pellet. Aznap már bátyám és az ismerőseim elkezdték fogni a 10-20kg közötti pontyokat .

 

SORRA JÖTTEK A REKORD DÖNTÉSEK, FOGTAK PÁR SZÉP TOKHALAT IS.

Ebből egy 25kg egyéni rekord is született, illetve bátyámnak eddigi legnagyob pontya is sikerült ,ami 24kg volt.

Ami érdekes volt hogy ekkor nekem még egy csippanás sem volt,nem hazudok kicsit elvette a kedvemet amikor már mindenki túl volt a 3-4. halán. Én meg csak a szákot foghattam. De szerencsére a társaim bíztattak,hogy nekem is megfog indulni!

Késő délután végre nekem is megtört a jég egy 13kg-os tőpontyal,de ez a hal után “megúsztam” másnap reggel-ig kapás nélkül.

Hatalmas tok jött

Reggel korán felkeltem még a nap sem volt fent,hogy frissitsem szerelékeim mert tudtam,hogy nemsokár mennünk kell haza. Fél órán belül,egy határozott, szép komótós kapásra lettem figyelmes. Megemeltem a botot és abba a pillanatba láttam,hogy feljött a víz tetejére és elkezdődött a közel 3/4 órás fárasztás. Ez idő alatt kétszer kiugrott a vízből, elsőre nem hittem el amit láttam. A hatodik hetedik kirohanás után végre megadta magát és a vízben alá tudtuk tenni a mérlegelőt. A vízből természetesen nem vettük ki,mert ekkora halnál ez akár a veszte is lehet.

A HALŐR ELMONDTA NEKÜNK HOGY Ő AZ EGYIK LEGNAGYOBB,HA NEM A LEGNAGYOBB, TESTTÖMEGE PEDIG 62KG KÖRÜL MOZOG.”

Kevin kifogta a legnagyobb tokhalat a tóból

(Forrás: Blikk)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Több mint 300 résztvevővel ma veszi kezdetét a X. IBCC

gyilkosbalna

Balinparádéval indult az RSD Boatfishing idei első túrája a tilalom után!

szurkeharcsa

Gigantikus dévérkeszeg akadt horogra a Rábán!

gyilkosbalna