#talaljfogast
Image default

9 évesen 9 kilós csukát fogott a szenvedélyes rablóhorgász kisfiú!

9 évesen 9 kilós csukát fogott a szenvedélyes rablóhorgász kisfiú! A kissrác és testvére már 5 éve horgászik és gyönyörű halakat fognak! 

Mint mindig, most is főleg a csuka volt a célpontja Ger Power Belturbetben (Írország). De az ügyes horgásznak ezúttal volt egy titkos fegyvere, a 9 éves unokaöccse, Adam – kezdi  beszámolóját a Fishingireland.

MInt írják, nagyon viharos volt a hétvége Belturbetben, a levegőben határozottan fújt a szél, és nagyon kevés más horgász volt a környéken. De minden gondolat az időjárásról feledésbe merült, amikor az ifjú Adam felemelhett a hatalmas halát…

Amikor a csuka lecsapott a csalihalra, mindannyian tudták, hogy ez valami különleges lesz. Ger bácsikája segítségével Adam megszákolta a gyönyörű csukát, amely 20 fontot, azaz 9 kilogrammot nyomott a mérlegen. Az örömteli pillanat megörökítésére készítettek néhány fotót, majd a ragadozót biztonságban visszaengedték a vízbe. Ezután már csak néhány másik kisebb csukát fogtak, de ez aligha számított.

Minmt írják, Adam és idősebb testvére, a 11 éves Jamie már 5 éve horgászik. A páros nagyon sikeres volt eddig is.

“Hallottuk, hogy Adam ma reggel korán kelt, sietett az iskolába, hogy elmondja a barátainak és a tanárainak a szombati fogását, és biztos, hogy erről szól az egész. Szép munka Adam, szuper csuka! És gratulálok Ger, minden okod megvan arra, hogy büszke nagybácsi legyél ma!” – jegyezték meg.

Közel 2,5 kilós sügérrel fogta meg élete halát a hatéves kisfiú!

Az egyik legjobb dolog a horgászatban, hogy ha a megfelelő helyen vagy a megfelelő időben, bárki kifoghatja élete halát! – állapítja meg az Anglingtimes. A hatéves Leo Deprieelle bizonyította ezt egy gyönyörű, 2,31 kg-os sügérrel!

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, apja, John minden hétvégén elviszi őt és idősebb testvérét, Dylant horgászni, és a ragadozók a kedvenc téli célpontjuk. Miután hallottak egy hatalmas sügérről, amely a devoni Clawford Lakesben úszkált, a trió úgy döntött, hogy meglátogatják a helyet.

“Arra számítottam, hogy egy kis tavat találok, de a víz keményebbnek tűnt, mint amire számítottam” – árulta el John.

“Tele van jellegzetességekkel, ami trükkössé tette a helymeghatározást, de két kisgyerekkel a hátunk mögött a legbiztonságosabbnak tűnő parton kellett horgásznunk.” – mondta.

Mint nyilatkozta, a horgászhely maga nem tűnt túl jónak, de hatékony taktikát igyekeztenk kitalálni. Így úszós és fenekező módszerrel is próbálkoztak. Csaliként pedig gilisztát, csontit és garnélarákot használtak. A nap lassan indult, csak néhány apróbb hallal, mielőtt Leo átdobta a szereléket arra a helyre, ahol nemrég egy fa dőlt a tóba.

“Egy egész garnélarákos csalit tett a horogra, amelyet a plusz vonzerő érdekében apróra vágott garnélarákokkal és gilisztákkal megpakolt etetőanyaggal szinesített” – árulta el édesapja.

A kapás annyira intenzív volt, hogy a fék is azonnal megszólalt. Először azt hittem, hogy ponttyal van dolguk. Hamarosan azonban felbukkant a nagy sügér a felszínre. A második próbálkozásra sikerült is megszákolniuk.

Miután gyorsan felhívta a halászati igazgatót, a sügért két mérlegen is megmérték, amelyek közül az egyik 2,36 kg-ot, a másik 2,31 -et mutatott, így az alacsonyabb értékkel állapodtak meg.

“NEM ROSSZ EGY HATÉVES GYEREKTŐL!” -VICCELŐDÖTT JOHN.

“Boldoggá tesz, ha látom, hogy egy ilyen kis ember milyen szenvedélyes tud lenni. Nagyon büszke apuka vagyok.” – zárta boldogan beszámolóját!

(Forrás: Anglingtimes)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Kérdezz-felelek : Horgászat Tirolban

szurkeharcsa

Lenyűgöző képek mutatják, ahogy megérkezik a tavasz a Hámori-tóhoz!

gyilkosbalna

Véget ért a harcsafogó országos bajnokság első fordulója

gyilkosbalna