#talaljfogast
Image default

A telelő halak védelme érdekében horgászati tilalom lépett életbe a KHESZ egyes vízterületein!

A telelő halak védelme érdekében horgászati tilalom lépett életbe a KHESZ egyes vízterületein! A korlátozás december 1-től február 28-ig érvényes.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége honlapján közölte, hogy horgászati tilalmat vezet be egyes vízterületein.

 

Mint írják közösségi oldalukon, a Szövetség helyi horgászrendjében a téli időszakra vonatkozó fontos szabályozás, hogy

a telelő halak védelmében december 1-től február 28-ig tilos horgászni és horgászfelszereléssel tartózkodni bizonyos folyószakaszokon.

(Fontos tudni, hogy a tilalom nem csupán az adott folyószakaszok vonalára, hanem a felsorolt területek árvízvédelmi töltésen belüli, azaz hullámtéri ágaira és kubikjaira is vonatkoznak.)

Az érintett helyszínek pontos, minden horgász számára egyértelmű behatárolása érdekében az utóbbi években GPS koordináta szerint is meghatározásra kerültek ezek a folyószakaszok, a KHESZ helyi horgászrendjében rögzítésre kerültek, illetve térképes megjelenítésben is elérhetővé váltak a Szövetség weboldalán (khesz.hu) a „Tilalmak, korlátozások” menüpontban.

A december 1. és február 28. időszak tilalmai a KHESZ helyi horgászrendjében 2024. évre vonatkozóan változatlan formában lépnek életbe.

Az tiltott területeket helyszínleírással, térképpel és GPS koordinátákkal jelölő tájékoztatás az alábbi linken érhető el.

A korlátozás egyaránt érinti a Hármas-, a Sebes-, és a Fekete-Köröst is! Javasoljuk minden horgásztársunknak, hogy a fent megjelölt linken pontosan tájékozódjanak horgászat előtt, nehogy kellemetlen meglepetés érje őket!

(Forrás: KHESZ)

KAPCSOLÓDÓ

Retteghetnek a kormoránok az RSD-n, megkezdődött a kilövésük!

gyilkosbalna

Döbbenetes: szinte fuldokolnak a jég fogságába esett karszárnyú delfinek

gyilkosbalna

Igazi halszörnyet fogtak egy texasi víztározóban

gyilkosbalna