#talaljfogast
Image default

Csak a süllő evett a tószegi rablóhalas versenyen

Csak a süllő evett a tószegi rablóhalas versenyen. A csukák, sügérek, balinok egyáltalán nem voltak éhesek. Mindenesetre a jó hangulatú versenyen egy közel 60 centis süllő csak elcsábult!

Mérsékelt étvágyról tettek tanúbizonyságot a Csónakázó-tó ragadozó halai a múlt hétvégén. A Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület vasárnap rendezte meg az idei utolsó, Rablóhalas horgászversenyét – számolt be az eseményről a Szoljon.hu.

Bedekovics László, az egyesület elnöke megjegyezte, az idei ősz leghidegebb reggelén fogadta a jelentkezőket a tóparton. Mindössze mínusz két fok volt.

Ennek ellenére huszonnégyen is próbára tették ügyességüket, tudásukat.

Ezúttal nem a kifogott halak összsúlya, hanem a mérete számított, így a pecások reménykedtek, hogy sikerül a minél nagyobb uszonyos megfogni. Két bottal lehetett próbálkozni, pergetni viszont tilos volt.

A halak viszont nem nagyon akartak „rabolni”, nem volt étvágyuk. A verseny ideje alatt mindössze néhány példányt sikerült kifogni. Érdekes viszont, hogy mindegyikük süllő volt, egyetlen csukát sem akasztottak.

A legnagyobb halat Nyolcas Krisztián fogta ki, így 58 centis süllőjével megszerezte a győztesnek járó serleget, Második helyen 32,5 centis fogással Peszeki Sándor végzett, a harmadik hely pedig Terjéki Máténak jutott, aki 29 centis süllőt akasztott.

A harapós halak visszanyerték a szabadságukat, a megmérettetést után pedig a horgászok is haraphattak, az egyesület ezúttal is megvendégelte a résztvevőket – írták.

(Forrás: Szoljon, Fotók: Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Így alakulnak a FŐHESZ jegyárai 2024-ben

szurkeharcsa

Tüzes barack bojlit vett fel a hatalmas erejű óriás tok!

gyilkosbalna

Közel 200 kiló halat fogott Csuti Balázs, az országos rakós botos bajnokság győztese!

gyilkosbalna