#talaljfogast
Image default

Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegyárak

Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegyárak – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója pénteken az MTI-vel, a IX. Balatoni Horgász Konferencián, Rádpusztán.

A társaság gazdálkodása annyira stabil és biztos, hogy nincs szükség az áremelésre – tette hozzá Szári Zsolt.

A tavalyi részleges áremelés után arra számítottak, hogy idén némileg csökkeni fog az értékesített horgászengedélyek száma, de nem így történt. “Alábecsültük a horgászok Balatonhoz fűződő kapcsolatát” – fogalmazott.

Az idén eladott horgászjegyek száma közel lesz a százezerhez, ami várhatóan mintegy öt százalékkal múlja felül a tavalyi adatot

– mondta.

A vezérigazgató közölte: idei gazdálkodásuk eredményességéhez nagyban hozzájárult a horgászati ágazat árbevétel-növekedése. A horgászjegyek értékesítéséből idén 1,2 milliárd forint körüli bevételre számít a társaság, ami 200 millió forinttal több a tavalyinál. A társaság tógazdasági haltermelésében akadtak nehézségek, de összességben elmondható, hogy az idei az elmúlt évtized legjobb éve lesz – mondta Szári Zsolt.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e változás a balatoni horgászrendben, közölte, csak minimális kiegészítésekre kell számítani, amelyek nem növelnek korlátozásokat, hanem esetenként inkább enyhítenek; az országos általános jegy például jövőre a csónakos horgászatra is lehetőséget ad majd.

Telepítések terén is jól áll a Balaton

Dübörög a haltelepítés a Balatonnál, most 1700 kg süllő érkezett! Örülhetnek a horgászat szerelmesei, hiszen jelentősen túlteljesítette a kitűzött mennyiséget a Szövetség. 

Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.  közösségi oldalán osztotta meg, hogy november 23-án, több mint 1 700 kg egynyaras süllőt telepítettek a Balatonba.

A mostani fuvarokkal együtt idén összesen 8 355 kg süllő került a tóba, tehát jelentősen sikerült túlhaladni az éves 6 tonnás kötelezettségüket! – közölték.

Az összesen 1 764 kg egynyaras süllő az alábbi helyszíneken került a „Magyar Tengerbe”:

Fonyód, kikötő – 304 kg
Balatonlelle, kikötő – 600 kg
Balatonfüred, Kékszalag Port kikötő – 860 kg

Megjegyezték, jövő héten folytatják a munkát!

Múlt héten a süllő mellett compó is került a vízbe!

Néhány napja remek hírt közöltünk a Balatonról: tonnányi compó és süllő került a „tengerünkbe”! A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt az idei évnél tervezett mennyiségnél jóval több compót telepített a vízbe.
A Társaság Balatoni Hal közösségi oldalán számolt be, hogy a tegnapi napon, egynyaras süllő és háromnyaras compó került telepítetésre a Balatonba.

SÜLLŐBŐL EZZEL A TELEPÍTÉSSEL 5 926 KG KERÜLT A TÓBA.
A teljes mennyiséget december közepéig tervezik a Balatonba juttatni.

Mint írták, november 16-án 620 kg egynyaras „sárkány” került a vízbe Balatonkenesén, a helyi Horgászegyesület kikötőjében.

EMELLETT 1 000 KG HÁROMNYARAS COMPÓT A BALATON ÉSZAKI PARTJÁN.

Az említett mennyiségű compót, három darab helyszínen engedték le a halszállító autóról:

  • Balatonfűzfő, helyi Horgászegyesület kikötője
  • Csopak, Apáca strand
  • Révfülöp, kikötő melletti terület

 

(Forrás: MTI/Balatoni Hal, Borítókép: Shutterstock)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

“Bőven volt botvivős kapásban részem 2023-ban!” – értékelte az évet Károly Attila

gyilkosbalna

Tucatszám húzta a pontyokat a 12 éves Noel pünkösdi horgásztúráján!

szurkeharcsa

Az RSD rekord csukája, és ami mögötte van – Videó

szurkeharcsa