#talaljfogast
Image default

Aljas módon szemetelték tele a frissen kitakarított tököli Duna-partot

Aljas módon szemetelték tele a frissen kitakarított tököli Duna-partot, szerda hajnalra lomkupac várta az arrajárókat az egyik megtisztított szakaszon. Az emberi felelőtlenség és gonoszság határtalan!

Mint korábban beszámoltunk róla, a csepeli Francia-öbölben zajlott nagy volumenű szemétszedéshez kapcsolható önkéntes akciót bonyolítottak le a hosszúhétvégén Tökölön és Szigetújfalu térségében is.

Eötvös Miklósék szorgalmas szerveződése

34 köbméter szeméttől szabadította meg a Nagy Duna partját, és a környező területeket.

A szeles-esős idő ellenére magas létszámban,  több mint 50 regisztrált résztvevővel vette kezdetét a környezetvédő akció.

“Reggel 6-kor kávézgatva, esőt nézve, nem hittem, hogy ilyen sikeres lesz ez a mai nap. 9-kor már nagyobb összeget tettem volna rá, hogy az lesz, mert több mint 50 résztvevő regisztrált a helyszínen. Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok mindenkire aki jelen volt! Kőszeri Ferenc támogatók által főzetett nekünk ebédet, amit a plébánián költöttünk el.

Köszönjük szépen! Köszönjük a Tököli Önkormányzatnak a konténert, a zsákokat és a kesztyűket!” – olvasható a főszervező Facebook bejegyzésében.

A nagy mennyiségben összegyűjtött vízparti szemetet kedden kezdték el betermelni a helyszínre biztosított plusz konténerekbe.

A jótevők öröme sajnos nem sokáig maradhatott felhőtlen… Hisz szerda reggel már horgászok riasztották a szervezőket!

A tököli gát közelében, ahol a szemétszedés egy része zajlott, nagy mennyiségű, 10 köbmétert meghaladó lomkupacot helyeztek el ismeretlen tettesek.

A tököli határban lerakott friss szemétkupac

“Hétvégén 34m³ szemetet sikerült összegyűjtenünk. Ez az a sport, aminek az eredményére nem csak büszkeséggel, hanem szomorúsággal is gondolunk. Ebben a sziszifuszi küzdelemben nehéz helyt állni, főleg úgy, hogy derék ellenlábasaink gőzerővel munkálkodnak. Az alábbi fotón lévő szeméthegy kedden még nem volt ott a gát mellett Tököl határában, szerdán már igen. Ez már jelentős mennyiség, 10m³-t meghaladó hulladék lerakása bűncselekmény. Mellékesen ma van az Erdők Nemzetközi Napja március 21-én...” – írta Eötvös Miklós, a szerveződés ötletgazdája.

Annyit még hozzátett jó hírként, hogy a balfék környezetszennyezők kacatjaik közt hagytak személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat is, így az elkövető hamarosan rendőrkézre kerülhetnek.

Reméljük az ilyen rosszindulatú, felelőtlen emberek elnyerik méltó büntetésüket!

KAPCSOLÓDÓ

Balatonakali önkormányzata felszólította a horgászokat és a stégtulajdonosokat

szurkeharcsa

Sok a kormorán, egyre kevesebb a hal és egyre bosszúsabbak a horgászok!

gyilkosbalna

Felébredtek téli álmukból a Balaton mocsári teknősei

gyilkosbalna