#talaljfogast
Image default

A csehek nyerték az IBCC-t!

Csehek nyerték az Adventer & fishing X. International Carp Cup-ot! A világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Sajkodi-öbölhöz közel horgászott a győztes csapat.

A verseny legnagyobb, egyben új balatoni rekordot jelentő halát Siófokon egy magyar együttes fogta . közölte az IBCC. Mint írták, 25 országból, 300 csapat nevezett a jubileumi IBCC-re.

A verseny majd egy héten át tartott és több mint 15 tonna 10 kilogrammnál nagyobb pontyot fogtak a versenyzők, 13.64 kilogrammos átlag súllyal.

Rendkívül változatos időjárás, viharos szél és erős lehűlés tette próbára a horgászokat akik csodálatos halakat fogtak. A legnagyobbat Siófokon az Akvariusz csapat, amely mint kiderült a hiteles mérlegelést követően a Balatonból valaha kifogott legnagyobb ponty. Érdekesség, hogy ezt a halat a verseny történetében harmadszor fogták meg, 2019-ben 24 kg, 2022-ben 32 kg, most pedig 35,6 kilogrammos súllyal.

A győztes cseh Carpsonbaits 2 csapat 31 értékelhető fogással 427 kg-os összfogással lett első a Tihany melletti Sajkodi MOHOSZ tanyán horgászva. Második helyen a szintén cseh Nikl & Carp´R´us 2 végzett, 386 kilóval, a harmadik pedig egy magyar csapat, a Carpsoul lett összesen 263 kilogrammos fogással. Az eseményt a televízióban és az interneten óriási érdeklődés követte, esténként több több százezren követték élőben az eseményeket a helyszínről sugárzott élő televíziós műsoron keresztül.

35,625 kg-mal új balatoni pontyrekord született az IBCC-n!

Pár napja írtuk meg, hogy a gigantikus pontyot az IBCC 4. napján csalta horogra a 244-es helyen horgászó AQVARIUS TEAM!

Reggelre mindhárom medencében másodfokú viharjelzés fogadta a mezőnyt, ráadásul kitartó eső is párosult hozzá. A kora délutáni órákban mindhárom medencében felkerült az elsőfokú viharjelzés, így újra útnak indulhattak a csapatok és be tudták vinni a végszerelékeket – számolt be közösségi oldalán a neves verseny 4. napjáról a Balatoni Hal. 

A folytatásként pedig szenzációs hírrel szolgáltak:

A 244-ES HELYEN HORGÁSZÓ AQVARIUS TEAM TEGNAP DÉLUTÁN SIKERESEN MEGAKASZTOTTA, MAJD PARTRA TERELTE AZ ÚJ HIVATALOS BALATONI REKORDPONTYOT SIÓFOKON, AZ ARANYPARTON!

A fantasztikus tőpontyot 35,625 kg-os tömeggel hitelesítették kollégáik a helyszínen – tették hozzá.

Megjegyzik, hogy az új tórekord mellett, sikerült szákba terelni a megmérettetés eddigi legnagyobb tükrösét is, melyet a 156-os helyen pecázó Jet Fish csapatának sikerült megfognia 25,6 kg-os tömeggel.

JELENLEG 200 CSAPAT TUDHAT MAGÁÉNAK ÉRTÉKELHETŐ FOGÁST ÉS EDDIG ÖSSZESEN 592 DB 10 KG-NÁL NAGYOBB PONTY KERÜLT MÉRLEGELÉSRE.

20+os pontyból 37 db-ot, 25 kiló felettiből 6 db-ot, míg 30 kg-nál nagyobból eddig 2 darabot csaltak horogra a versenyzők.

👉Legnagyobb tükörponty: 25,6 kg
👉Legnagyobb tőponty: 35,625 kg

A folyamatosan frissülő eredménytábla az alábbi linken érhető el:
https://contest.fishinda.com/ibcc-2024

Hétfőn meglett az első 30+os ponty az IBCC-n!

A hibátlan tőpontyot Káptalanfüreden, a 284-es helyen horgászó Mikbaits Rebels csapat fogta meg – közölte bejegyzésében a Balatoni Hal. A gyönyörű töves 30,10 kg-ot nyomott a mérlegen.

Brutális kezdéssel indult a verseny: rögtön meglett az első 25+os ponty az IBCC-n!

Alighogy elstartolt a rangos verseny vasárnap reggel, máris megjött az első hatalmas ponty!

“A mai délután egyből megmutatta elképesztő arcát a Balaton, hiszen a PEG 33 – V FISHING BY VERA csapata egy 26.20 kg pontyot fogott Révfülöpön a Császtai strandon!

Brutális kezdés!” – osztotta meg bejegyzésében az IBCC. 

Több mint 300 résztvevővel vette kezdetét a X. IBCC! Hatalmas ünnep volt a X. Adventer & fishing International Balaton Carp Cup megnyitója!

Végre itt a régen várt, legfrissebb és legizgalmasabb hír: 2024-ben először vesz részt 300 csapat a X. Adventer & fishing IBCC-n!

Erős mezőnyre és emlékezetes csatákra számítunk, amelyek garantáltan felejthetetlenné teszik majd ezt az eseményt! Minden jel arra utal, hogy az idei versenyre készülhetünk a legnagyobb izgalommal és lelkesedéssel. Nem is kell sokáig várni, hogy részt vehessünk a Balaton lenyűgöző eseményében! A verseny hamarosan kezdődik, így érdemes már most felkészülni a nagy megmérettetésre!” – közölte a weboldalán az IBCC.

Ahogy a korábbi években is, a horgászversenyről folyamatosan tudósítanak majd minden létező csatornájukon – írták. A horgászat szerelmesei a Fishing & Hunting Channel műsorán pedig április 20-tól 20.00 kezdettel élő bejelentkezéseket is követhetnek!

Hatalmas ünnep volt a X. Adventer & fishing International Balaton Carp Cup megnyitója! Minden csapat kihúzta azt a helyet, ahol a következő napokban megméretteti magát! – jegyezték meg Facebook oldalukon.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos a megnyitó rendezvényen

(Forrás: Balatoni Hal, IBCC)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Balinparádéval indult az RSD Boatfishing idei első túrája a tilalom után!

szurkeharcsa

25 köbméter szeméttől szabadították meg a Francia-öböl területét az önkéntesek!

szurkeharcsa

Igazi halszörnyet fogtak egy texasi víztározóban

gyilkosbalna