#talaljfogast
Image default

Csernátoni Péter kifogta a hatvani 36-os pontykirályt!

Csernátoni Péter kifogta a hatvani 36-os pontykirályt! Hihetetelen élményben volt része a gyönyörű tükrössel! 

A hatvani “A Beton-tó” halállománya csaknem egyedülálló az országban. Az ország egyik legnagyobb vízfelülettel rendelkező horgásztavát a gigapontyok révén pontyparadicsomnak is nevezik. Éppen ezért rendkívül kedvelt célállomása a nagypontyos peca szerelmeseinek. Nemrégen a Csernátoni Péter próbálta meg “vallatni” a vizet, meglehetősen sikeresen, hiszen kifogta a tó legnagyobb tükrösét!

Az örökre szóló élmény, és a meseszép tükörponty fogásának részletét nagy örömünkre velünk is megosztotta Péter!

“Csodás napokat tudhatok magam mögött, azzal a gondolattal, hogy elképesztően nagy vágyamat sikerült teljesítenem nagyponty horgász “karrierem” folyamán. Ezen a horgászaton gyermekkori barátommal indultam neki a Hatvani A-beton tó csodás mélységeinek felfedezésére, nagypontyok után kutatva..
Amit tudni kell, 8 éve nem horgásztunk együtt folyamat napokat, külföldi munkavégzés okán Attila barátom részéről… de végre összejött..

Párszor már jártam a vizen, de most egy más helyen voltunk… sokkal változatosabb mederalakulatokkal találkoztunk… bíztunk mint mindig, hogy a nagy halakat megtaláljuk a terepen. Mindig szép eredményekkel hagytam ott a 140 hektáros kavicsbánya tavat… reménykedtem ismét egy nagytestű ponty fogásában..

Az első két nap meg ismerkedtünk a mederviszonyokkal ami brutál változatos volt… az 1.4 es víztől a 7 méteres vízig mindent tudtunk horgászni. Ami nagyon bíztató volt ebben a szeszélyes egyszer hideg egyszer meleg időjárásban.

Harmadik nap reggelén, ami egyben az utolsó napunk volt, és feltettem mindent… Kötöttem 2 előkét, 4-es horoggal 4 cm-re elengedve egy 30 mm es Venom Mango golyóval parafázva, hogy könnyebben fel tudja szippantani a nagy Ő…

Először egy 20-as jött

Délután tettem be a szereléket a közel 7 méteres vízbe, és este el is durrant….aminek a következménye egy csodálatosa szép nagy 19,50 kg-os kerek hasú tükörponty pihent a végén fárasztás után…amiből következtetni tudtam, hogy ez az előke és csaliméret növelés tuti döntés volt.

Sajnos egyben szomorú is voltam, mert először videó felvételt készítettünk róla és sajnos nem készült róla fénykép, mint utólag rájöttünk…de sebaj az élmény az enyém maradt! Az éjszaka üresen telt, reggel felkeltem és a peca legrosszabb része következett… a pakolás… Nehéz szívvel de lassan el kellett engednem a vizet, fejemben a gondolatokkal, sok halat fogtunk darabszámra, de sajnos kisebbeket….és a fejemből nem ment ki az előző esti “baki” hogy nem csináltunk az egyetlen nagy pontyról fényképet…..eszembe jutott az a gondolat amit Attila barátom mondott nekem mikor rájöttünk, hogy nem csináltunk felvételt róla.. idézném… “Nyugi fogsz Te még nagyobbat”…

…és jött a Nagy Ő!

… és bejött… minden be volt pakolva az autóba, már csak az állvány és a botok voltak a stégen.. minden precízen bepakolva… és… jött amire vártam.. az utolsó pillanatokban… elhúzta a balos botomat amit hajnalban még kiszedtem mert volt rá egy kapás… de nem lett meg.

45 perces küzdelem végén a parton pihent pályafutásom legnagyobb pontya ami mérlegelés után 36,5 kg volt!

Az örömöm az egekben volt.. a tó legnagyobb tükörpontyát sikerült megfognom aznap… És azért véleményem szerint Magyarországon is egyedülálló!

Köszönöm a segítséget Attila barátomnak, aki közreműködött a fotózásban, videózásban.. és nem utolsó sorban a csodás pecában…

Csernátoni Péter

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas amurral döntötte meg egyéni rekordját Heni az Élővíz-csatornán!

gyilkosbalna

Hatalmas kormorán sereg rabolja le a győri vizeket!

gyilkosbalna

3 kilós compó akadt horogra az RSD-n!

gyilkosbalna