#talaljfogast
Image default

Ezeken a helyeken is feloldották a harcsa- és pontytilalmat!

Ezeken a helyeken is feloldották a harcsa- és pontytilalmat! A Tisza Horgászegyesület közleményében közölte, hogy mely területeken lehet a fenti halakra horgászni. 

Fontos tájékoztatás tilalmi időszak végéről és ponty/harcsa tilalom alóli felmentésről – címmel osztott meg fontos bejegyzést közösségi oldalán a Tisza Horgászegyesület.

Mint írják posztjukben, a a süllő és balin tilalom 2024.04.30. 24.00 órától megszűnik !  A ponty és harcsa vonatkozásában, a Tisza Horgászegyesület által hasznosított vízterületeken felmentést kértek és kaptak az illetékes hatóságtól az általános tilalmi időszak alól a következőknél

Alcsi Holt-Tisza, Szajoli Holtág, Jászsági, Millér, Kakat, Villogó, 28-as, J-III/2, NK- III/2 !

Kivételt képez a Zagyva és Tarna folyó, ahol a tilalom 2024. 05.01.-én 24.00 órától lép életbe!

Idén is feloldották a pontytilalmat a Balaton főmedrében!

A tilalom viszont a befolyó vizekben és a Kis-Balatonon érvényben marad. 

Társaságunk kérvénye nyomán idén is feloldotta a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében – közölte honlapján a Balatoni Hal. 

UGYANAKKOR NEM VONATKOZIK A FELOLDÁS A BALATON BEFOLYÓ VIZEIRE, ÉS A KIS-BALATONRA SEM!

– jegyezték meg.

Mint írták, korábban már előre jelezték a várható döntés megszületését. Örömmel közülték, hogy április 22-én reggel érkezett meg hozzájuk az említett hatóság SO/FM/01097-4/2024. ügyiratszámú határozata, melyben értesítette a Társaságot a kérelmünk pozitív elbírálásáról.

A korábbi évektől eltérően “a fajlagos tilalmi időszak alóli felmentés kizárólag a Balaton tómedrére vonatkozik, a befolyó vizek teljes szakaszán a korlátozás továbbra is fenn áll”,

AZAZ A TILALMI IDŐSZAKBAN PONTYRA HORGÁSZNI KIZÁRÓLAG A BALATON TÓMEDRÉBEN SZABAD.

A Balatonba folyó csatronák, patakok (és sédek) teljes hosszán, valamint a Zala-folyó Társaságuk kezelésébe tartozó szakaszain és a Kis-Balatonon az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.

Külön felhívnják a figyelmet, hogy a horgászrend 49. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani. Azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyra horgászni. Ha más fajra történő horgászat közben véletlenül ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni!

Az említett határozat lényegi részlete:

 

(Forrás: Tisza Horgászegyesület, Balatoni Hal)

Halazin

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ

A kétnapos hajdúsági halőri razzia eredménye: 252 ellenőrzés 13 feljelentés!

gyilkosbalna

Gigantikus kardhal, legyezve: “Egy a millióhoz az esély, egyszer az életben”

gyilkosbalna

Idén több mint 6 tonna törpeharcsától szabadították meg a Nagykunsági főcsatornát!

gyilkosbalna