#talaljfogast
Image default

Csuka, compó, keszeg és persze jó sok ponty került a hajdúsági vizekbe

Csuka, compó, keszeg és persze jó sok ponty került a hajdúsági vizekbe! Javában zajlanak a haltelepítések országszerte, melyből a Hajdú-Bihar Vármegyei vizeink sem maradhattak ki!

Jó hírrel örvendeztette meg közösségi oldalán a horgászokat a Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szövetség. Mint írták, a szervezet a 2023 évi telepítéseinek végéhez közeledik.

A napokban jelentős keszeg és csuka állomány került telepítésre a MOHOSZ támogatásával. Megjegyzik, hogy a Szövetség eredményesen vett részt a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázata, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” pályázaton (ÁPFE V/4/2023.)

A pályázat keretein belül telepítettek 2000 kg háromnyaras pontyot, 400 kg süllőt, 200 kg csukát és 800 kg dévérkeszeget is.

Mindemellett a napokban az ÁPFE pályázaton túl 3200 kg kétnyaras pontyot, keszeget és compót is telepítettek a kezelésükben lévő szövetségi vizekbe.

Az örömhír bejelentése mellett, természetesen kérik a horgászokat a méretkorlátozások és a tilalmak betartására, valamint felhívják figyelmüket a halakkal történő kíméletes bánásmódra.

(Forrás: Hajdú-Horgász Debrecen)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Emmanuel Williams lett az első ember, aki kardhalat fogott egy jet-skiről

gyilkosbalna

25 köbméter szeméttől szabadították meg a Francia-öböl területét az önkéntesek!

szurkeharcsa

Hány éves lehet a valaha élt legidősebb tokhal?

szurkeharcsa