#talaljfogast
Image default

Dobálja a szebbnél szebb amurokat az RSD!

Dobálja a szebbnél szebb amurokat az RSD! Szigeti Erzsébet egy gyönyörű, 18+os torpedót csalt horogvégre a makádi Ezüstparton!

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán. Most egy szép amurról osztottak meg egy képet a horgászat szerelmeseivel.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

AZ AMUR TÖMEGE 18,030 KG VOLT, MELYHEZ 95 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 66 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat május 14.-én, a reggeli órákban csalta horogra Szigeti Erzsébet, a Neptun Horgász Egyesület tagja az RSD főágában, a makádi Ezüstparton. A torpedó az áztatott kukoricás etetésen felkínált tigrismogyorót vette fel. A horgászhölgy 3 m-es 3,0 lbs botot, 0.32-as monofil zsinórt és 2-es horogot használt. Az amur napos időben érkezett. A fárasztás partról történt.

Pár napja éppen egy méteres, 25+os amur rontott rá a tigrismogyoróra az RSD-n!

Mint mi is beszámoltunk róla, Nagy Győző egy gyönyörű torpedót varázsolt ki a vízből Szigetbecsénél!

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

AZ AMUR TÖMEGE 25,340 KG VOLT, MELYHEZ 100 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 72 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat május 9.-én, a hajnali órákban csalta horogra Nagy Győző, a Szigetbecsei Horgász Egyesület tagja az RSD főágában. A torpedó a kukoricás etetésen felkínált tigrismogyorót vette fel. A horgász 3,6 m-es 3,0 lbs botot, 0.30-as monofil zsinórt és 2-es horogot használt. Az amur kapása borult, szeles időben érkezett. A fárasztás partról történt és 25 percig tartott.

Közel 33 kilós amurt fogott az RSD-ből az apa-fia páros!

Bán Szabolcsék a a múlt hétvége folyamán sem tétlenkednek, és egyik éjszaka egy igazán kapitális torpedó akadt horgukra.

Bán Szabolcs és édesapja, Bán József neve már ismerősen csenghet az RSD-s horgászok körében. Mindketten már rengeteg alkalommal kerültek fel az RDHSZ hivatalos rekordlistájára, emellett a fiú abszolút busarekorder a Duna-ágon. Brutális méretű és mennyiségű fogásaikról már többször beszámoltunk, és az elmúlt napokban is aktívan húzták a halakat, köztük egy hatalmas amurt is akasztottak.

“Szürkületkor húztunk be a szokásos csalival, kukoricával, amivel már a szezonban amurozunk. A kapás 22 óra körül érkezett, de egyáltalán nem egy ilyen nagy halra jellemző módon. Azt hittük egy dévér, mert össze vissza csipogott a kapásjelző. Apum akasztotta meg végül a halat, és ahogy érezte , hogy ez nem kicsi, beugrott a csónakba és elindult utána. Ennek köszönhetően kb. 10 perc alatt meg is tudta szákolni, de az erős viharos szélben és villámlásban nem volt egyszerű azért. Kihozta a halat, egyből alátettük a mérlegelőt és úgy mértük meg, majd tettük is vissza. A bölcsővel együtt több mint 35-öt nyomott, tehát anélkül

A HAL PONTOS TÖMEGE 32,95 KG  VOLT.

Apa-fia az RSD hatalmas amurjával

Azonnal hívtuk a halőröket, akik a túlparton voltak, beugrottam a csónakba és áthoztam őket. Gyorsan hitelesítették, majd ment is vissza a vízbe.” – mesélte magazinunknak Bán Szabolcs.

Szabiék, mint korábbi róluk szóló cikkünkben olvashattuk, már fogtak ennél nagyobbat is, ez a kapitális torpedó a második legnagyobb amuruk mindidáig az RSD-ből.

Gratulálunk a gyöngyörű fogáshoz!

(Forrás: RSD)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Nagy meglepetésre, egy hód lakik a budapesti Rákos-patakban!

gyilkosbalna

Nem fog drágulni idén a karácsonyi hal ára

gyilkosbalna

23-as töves jött partról az Rsd-n!

gyilkosbalna