#talaljfogast
Image default

69 kg-os gigabusa után kapitális ponytot fogott a Duna-ági rekorder horgász

69 kg-os gigabusa után kapitális ponytot fogott a Duna-ági rekorder horgász! A pikkelyest háromszor fogták ki egy éven belül és nagyot “ingázott” a súlya. 

Úgy tűnik nemcsak a planktonevő kínai pontyok vadászatában teljesít kiválóan a fiatal Bán Szabolcs, hanem a magyar bajuszosok is retteghetnek tőle. Szabolcs a napokban terelt szákba egy gyönyörű tőpontyot.

A szép pikkelyes a hitelesítés során 22,3 kg-ot nyomott a mérlegen.

A kapitális pontyot chippel jelölték meg korábban, ezért könnyen kideríthető volt az előélete! A pontyot tavaly Tassnál októberben fogta ki Bazsonyi Zsolt.

Akkor a ponty 24 kg-mal mérlegelt.

Közel egy évvel később, idén szeptemberben  ismét horogra akadt de immár Dömsödnél, köszönhetően a Mogyorósi Zoltán József horgász által felkínált ellenálhatatlan bojlinak.

Igen ám, de ekkor már csak 19,05 kg-ot nyomott.

Rövid időn belül harmadjára a mostani alkalommal csalták horogra. Mint említettük Bán Szabolcs a napokban 22,3 kg-osan segítette partra. Érdekes, hogy jelentős súlyingadozáson esett át a ponty az elmúlt időszakban. Szabolcs szerint a hal jó erőben volt a kifogása alkalmával, és láthatóan semmi baja sem volt. A nagy súlyváltozás véleménye szerint annak köszönhető, hogy a nagy nyári melegben a víz hőmérséklete is jelentősen emelkedett, ezért kevesebbet evett a ponty is. Míg ősszel igyekszik “magára szedni” megfelelő mennyiségű “súlyt”, ezáltal készülve a téli időszakra.

Gratulálunk a szép fogáshoz, reméljük legközelebbi alkalommal már rekord tömeggel találkozhatunk újra ezzel a gyönyörű pikkelyessel!

Bán Szabolcs tartja az RSD busa rekordját

Az idei év július 25-én vontatta partra az új busa rekordot az RSD-n Bán Szabolcs. A hatalmas planktonevő 69 kg-ot nyomott a mérleglés során. A 120 cm hosszúságú óriás Makádnál akadt horogra.

Érdekesség, hogy a szerencsés horgász éppen kuttyogtatott amikor a “szokatlan” kapás érkezett, ugyanis a busa szájába, szabályosan akadt a horog. A fársztás pedig 30 percig tartott.

(Forrás: rdhsz.hu)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

A vízparton is tombol a járvány, tízezrével pusztulnak a madarak

gyilkosbalna

Ez aztán az évzárás: 23 kg-os töves köszönte meg az egész éves fáradozást!

gyilkosbalna

20 pontyos találat az év első horgászatán

szurkeharcsa