#talaljfogast
Image default

Fuldokló nő életét mentette meg László, a hős tiszai horgász

Fuldokló nő életét mentette meg a hős tiszai horgász – számolt be a bátor tettről az Infostart híroldal. Az elkeseredett nő öngyilkos akart lenni, ezért sétált a Tisza szegedi szakaszának egyik legveszélyesebb részén a víz közepe felé.

Mint írják, élete kockáztatásával ugrott egy vízbe sétáló, nagy valószínűséggel sajnos öngyilkossági szándékot tervező nő után egy szegedi horgász. Tette ezt egy híd alatt, ott ahol a legtöbb veszélyes örvény van a Tiszában. A Blikk megtalálta a hőst: Fodor Lászlót!

„Szokatlan meleg volt, gondoltam, biztos csak lehűti magát, még fel is húzta a farmerruhája alját”

– fogalmazott a lapnak a férfi.

„Aztán egyszer csak előre vetette magát, arccal a víznek, széttárta a kezeit, hagyta, hogy elkapja a Tisza.”

Ennek a fele sem volt tréfa, a híd pillérjei miatt itt van a legtöbb örvény, könnyen bajba jut, aki itt a vízbe esik, ő meg ráadásul direkt csinálta, levegőhöz sem jutva” – tette hozzá a horgász.

 

László egy pillanatig sem habozott

A horgász hős úgy emlékszik, kipakolt mindent a zsebeiből, majd jobb kezében telefonját tartva hívta a 112-őt, s közben begázolt a folyóba, hogy még azelőtt el tudja kapni a nőt, hogy az első örvény megpörgeti. Szerencsére alacsony volt a víz, így nem volt akkora a sodrás, ennek ellenére ő is elmerült egyszer, mert a parti köveken, az egykori szeged vár romjain megcsúszott.

„Bár a nő többször is elmerült, még sikerült megfognom a ruhájánál fogva, a part felé húztam, egészen a kövekig, ahol már négykézlábra tudott állni”

– folytatta a pecás.

„Hörgött, fulladozott, öklendezett, rengeteg vizet nyelhetett. Nem éreztem rajta alkoholszagot, tudatánál volt, de nem mondta el, mi volt a szándéka ezzel az extrém fürdéssel.”

A férfi az életmentés közben végig telefonos kapcsolatban volt a 112-es központ egyik diszpécserével, szerinte ez volt a nő kimentésének igazán problémás pontja. A diszpécser nem tudta beazonosítani, honnan hívja, nem ismerte Szegedet, de még az sem tudta, melyik megyéhez kell kapcsolnia a vészjelzést – bosszankodott László.

Szerkesztőségünk is gratulál a nemes és önzetlen cselekedethez! Öröm, hogy ilyen bátor horgászok vallatják a Tiszát Szegednél!

 

(Forrás: Infostart/Blikk)

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

A csehek nyerték az IBCC-t!

gyilkosbalna

Tucatszámra fogták a nagyobbnál-nagyobb atkai busákat!

gyilkosbalna

Betiltották a tűzijátékot, így nem menekültek el a vadludak a tatai Öreg-tó mellől

gyilkosbalna