#talaljfogast
Image default

Három bivaly erős , 20+os tokhal és egy méretes ponty is beköszönt Szászpán a 24 órás peca alatt!

Három bivaly erős , 20+os tokhal és egy méretes ponty is beköszönt Szászpán a 24 órás peca alatt!

Szabó Ádámék visszatérő vendégként látogatták meg a Szászpa Horgásztót. Jó szokásukhoz híven a már bevált 14-es állást választották az elmondásuk szerint “rövidke” ,  24 órás horgászathoz. Habár a tó “legje” , a 37 kilós Nagy Fehér most nem mutatta magát, azért “kisebb” tesóit odaküldte a csapathoz.

Az országos hírnévű Szászpa Horgásztó az 5-ös főút 65-ös kilométerénél található, Lajosmizsétől 1,5 km-re Budapest felé. A gyönyörű természeti környezetben fekvő horgásztó két külön tóból áll. Egy 4,5 hektáros nagyobb tó, amiben közkedvelt őshonos fajták gazdagon találhatók, 20 db horgászhellyel. Emellett egy kisebb, 0,5 hektáros tó, ami a biztos fogás érdekében – egyfajta vígasztóként – tömve van kisebb halakkal, 5 db horgászhellyel várja a horgászokat.

“Szerencsére ismét nem úsztuk meg hal nélkül.” – írták a srácok Krisztának, a rendkívül kedves és vendégszerető tógazdának.

 

Az egész napos horgászat során

három komoly erővel rendelkező 20+os tokhal akadt horgukra, a maguk 26.4 kg , 25 kg és 23 kg testsúlyával.

A hatalmas tokok mellett egy 12 kilós ponty is partra került.

A 12 kg-os meglepetés ponty

Ádámék beszámolója szerint halibut pelletes etetésre, és szintén halibut pelletes, valamint pop-upos horogcsalira jöttek ezek a gyönyörűségek.

Az ajándékba hozott aranyhalak is hozhatták meg a szerencsét

A csapat érkezésekor egy jópofa kis esetről számoltak be a horgásztó oldalán. Ádámék a felszámolni kényszerült kerti tavukból hozott aranyhalakat ajándékoztak a tulajoknak, akik a kisebbik vízrészbe helyezték el őket, hogy idővel szép nagyra nőhessenek.

“Szemet gyönyörködtetően szép, hosszú uszonyú aranyhalak érkeztek a kis tóba, Szabó Ádám Horgászunknak hála! 
Hiába, a mai sporthorgász már nemcsak hogy nem visz haza halat a tóból, de alkalmanként még hoz is bele.
Bárki, aki bármilyen okból felszámolni kényszerül a kerti tavát, de szeretné ha a halai egy szuper helyen élhetnének tovább, nyugodtan válassza a Szászpa kis tavát és engedje szabadon itt őket! ” – olvashatjuk közösségi oldalukon.

Ki tudja, lehet a szabadon engedett szerencsehozó pikkelyesek hozták meg a sikert a srácoknak! :)Gratulálunk a gyönyörű fogásokhoz!

(Forrás : Szászpa Horgásztó Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Egyre inkább veszélyeztetik a mocsári teknősöket az invazív fajok

gyilkosbalna

36 ponttyal zárták a feederes kiruccanást az RSD-n

szurkeharcsa

Parádés peca orkán erejű szélben – Slezák Marietta 32 ponttyal “gyakorolt” közelgő versenyére!

gyilkosbalna