#talaljfogast
Image default

A 37 kilós “Nagy Fehér” tokhallal szilvesztereztek Szászpán, kis idő múlva pedig újra horogra akadt

A 37 kilós “Nagy Fehér” tokhallal szilvesztereztek Szászpán, kis idő múlva pedig újra horogra akadt. A remek hangulatú szilveszter éjszaka során a tó egyik híressége, a gigantikus méretekre nőtt uszonyos is beköszönt, olvashattuk a horgásztó közösségi oldalán.

Az országos hírnévű Szászpa Horgásztó az 5-ös főút 65-ös kilométerénél található, Lajosmizsétől 1,5 km-re Budapest felé. A gyönyörű természeti környezetben fekvő horgásztó két külön tóból áll. Egy 4,5 hektáros nagyobb tó, amiben közkedvelt őshonos fajták gazdagon találhatók, 20 db horgászhellyel. Emellett egy kisebb, 0,5 hektáros tó, ami a biztos fogás érdekében – egyfajta vígasztóként – tömve van kisebb halakkal, 5 db horgászhellyel várja a horgászokat.
Egyaránt közkedvelt a rakós- és matchbotos, úszós készséggel rendelkező horgászok körében, és a fenekezővel, nagyhalra vágyók között.

Gyakran emlegetik a “Nagy tokok otthonaként” is, nem véletlen. Gigantikus tokhalai közül egyfajta kuriózumként emlegetik a tó egyik lakóját, a “Nagy Fehér” névre keresztelt, immáron 37 kg-nál is többet nyomó  tokhalat. Az idelátogatók sokan szinte csak rá utaznak, de nem mindenki olyan szerencsés, mint Rojkó Istvánék voltak szilveszter éjszaka.

 

Az alábbi Facebook postban számol be az eseményről büszkén a tógazda:

Két nap múlva  újra felbukkant

A horgásztó közösségi oldalán egy igazi újévi örömpecáról számolt be, melyet először csak egy sejtelmes videóval szemléltettek a követőkkel. A pecán Vivi és Arni vett részt, akik már 8 éve lelkesen látogatják, jelenleg pedig tevékenyen is segítik a tó és a közösség mindennapjait.

A helyszínt már ismerő vendégek számára egyértelmű volt, hogy ki is akadhatott horogra.

Nem más, mint az igen jó erőben lévő “nagy Fehér” tette tiszteletét újra

“Jól tippeltetek!
Arniék bizony a NagyFehérrel indították az idei szezont!!! 😍🍀👏👏👏
Vivi botjával fogta ki Arni, mert Vivit épp feltartottam és nem volt ott. Hogy szerethet! 😂🙈

A vízforgatóhoz pecáztak egy szem, 20 mm-es Bait Fabrik BCX Food Concept (Halas – Gyümölcsös) dippelt csalizó bojlival. Az etetés 5 szem ugyanilyen, nem dippelt bojli volt.  A fárasztás bő fél óráig tartott, a visszaengedés 1 másodpercig.” – írják a tó közösségi oldalán.

A büszke páros a “Nagy Fehér” társaságában

Gratulálunk a szerencsés horgászoknak a gyöngyörű fogáshoz!

(Forrás: Szászpa Horgásztó Facebook, Képek,borítókép: Szászpa Horgásztó Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Egy vulkáni kúp lábánál bújik meg a festői szépségű bányató, amely a horgászok földi paradicsoma

gyilkosbalna

79 kilós, “vegán” harcsa vette fel a natúr bojlit Palotáson!

gyilkosbalna

Háromnyaras pontyokat teleptettek a csongrádi vizekbe

gyilkosbalna