#talaljfogast
Image default

Gigaponty köszöntötte az új évet az RSD-n!

Gigaponty köszöntötte az új évet az RSD-n! Kauremszki József ismét egy hatalmas pontyot segített partra a zord időjárás ellenére!

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Az év első kapitális halát Kauremszki Józsefnek köszönhetjük, aki szenvedélyes hangvételű beszámolójában osztotta meg a gyönyörű fogással kapcsolatos gondolatait!

“Téli ponty horgászat az Rsd-n! Első rekordlistás pontyot nekem sikerült megfognom 2024-ben az Rsd-n megtisztelő, és óriási szerencse is egyben.

Óriási az öröm soha nem gondoltam volna januárban első horgászatom, első óráiban mindjárt rekordlistással kezdem az évet hihetetlenül boldog vagyok!

A hal chipmentes szűz hal volt, még nem volt regisztrálva. 2024. januárt 3- át írunk, ilyenkor az emberek nagy része elpakolja télire a horgász felszerelését és várja a tavaszt barátokkal visszaemlékeznek 2023 túrákra és meleg szobában horgász filmeket néznek!

A decemberi túrámat 19,7 kg pontyal zártam a 3 fokos Dunából!

Hálás vagyok, hogy itt horgászhatok a kedvenc vizemen és köszönöm mindazoknak akik támogatnak nem utolsó sorban Gyula Németh a kiváló csalikért! Halőröknek köszönöm a profi hitelesítést. Óriási kitartás és elszántság kell a téli horgászathoz, de azt gondolom mindig megéri még ha az ember nem is fog semmit! Bakancs listámon szerepelt januári nagy ponty élővízen most ezt is kipipálhatom! Mi a jó még a horgászatban? :Jó levegő, csend, nyugalom nád susogása, táj, napkelte, napnyugta teljes relax. Hajrá Rsd! Tisztelettel : Kau-carp Rsd team-Mikbaits

Másoknak is jöttek szépen a pontyok a hideg időben

22-es tövest adott az RSD! Csernátoni Péter gyünyörű tőpontyot terelt szákba Ráckevénél, a Somlyó-szigetnél.

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A PONTY TÖMEGE 21,980 KG VOLT, MELYHEZ 90 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 82 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat november 25-én, hajnali a reggeli órákban terelte szákba a szerencsés horgász a Sólyom-szigetnél. A „bajuszos” az etetésen felkínált bojlit vette fel. Péter egy 3,6 m-es 3,0 lbs bottal, 0.33-as monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 4-es horogon kínálta fel. A töves kapása derült, szélcsendes időben érkezett. A fárasztás csónakból történt és nagyjából 15 percig tartott.

Pár nappal később egy 25 pluszos is jött az RSD-n!

Gyügyei István kapitális pontyot fogott november végén. A hatalmas hal súlya 25,310 kg volt. 

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A PONTY TÖMEGE 25,310 KG VOLT, MELYHEZ 94 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 80 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat november 28-án, hajnali 4 órakor terelte szákba a szerencsés horgász a makádi Ezüstparton. A „bajuszos” az etetésen felkínált popup-ot vette fel. István egy 3,6 m-es 3,5 lbs bottal, 0.40-es monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 4-es horogon kínálta fel. A töves kapása borult, szélcsendes időben érkezett. A fárasztás partról történt és nagyjából 25 percig tartott.

(Forrás: RSD)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Édesapjától leste el a nagy harcsák fogásának trükkjeit Noémi, a 17 éves gimis lány!

gyilkosbalna

Lezajlott a III. Trout Area Pergető OB. 2. elődöntője

szurkeharcsa

Közel 20 kilós pergetett harcsa jött a tisza-tavi keszegíváson!

szurkeharcsa