#talaljfogast
Image default

20 pontyos találat az év első horgászatán

20 pontyos találat az év első horgászatán, melyet Tamaskó János és Fétrung Tamás, a Mázli Fish csapatának tagjai abszolváltak. 

A 2024-es év első pecájának alkalmával a Villantó Horgásztót vették célba a srácok, ami nem kis sikerrel zárult. A tavaszias időjárást kihasználva egy pörgős feederezésbe vágtak, ahol a jól megszokott csalikkal húzták a szebbnél szebb halakat. A Mázli Fish eddig jól bevált termékei mellett újdonságokat is kipróbáltak, és egy rövid beszámolót osztottak meg  velünk.

2024-es év első hala

“Mindketten gyerekkorunk óta pecázunk, egy ideje pedig a versenyzésbe is belefogtunk. Tomi már egy éve a Mázli Fish csapatának tagja, én tavaly ősszel csatlakoztam hozzájuk. Reggel 9-kor kezdtünk, rá egy órára már érkeztek is az első kapások. Innentől kezdve sorra húztuk a szebbnél szebb halakat.

Elég parádésan sikerült,
ketten több mint 20 db pontyot sikerült fogni. Tomi ezt megfejelte egy kisebb amúral és egy egyéni rekordját jelentő 16,22 kg -os tőponttyal is.
Etető anyag ma is a wintermix pellet volt, ami a szokásos vajsav pop-up csalival volt a legeredményesebb.”
– mesélte Tamaskó János magazinunknak.

A sporiknak a teszthorgászat mellett egyfajta felkészülésként is szolgált ez az alkalom. Idén célba veszik a Feeder OB-t is, ami belátásuk szerint igen nagy falatnak ígérkezik, de szeretnének minél több versenyen részt venni, és szektor elsők között végezni.

Gratulálunk az eredményes naphoz!

Másnak is jól sikerült az év első horgászata.

Rekordponty helyett hatalmas harcsàval és busával kezdte az évet az RSD-n Siket Máté! 

Rekordponty helyett hatalmas harcsával és busával kezdte az évet az RSD-n Siket Máté. Bojlizás közben érte őt hatalmas meglepetés, nem is egy, hanem mindjárt két alkalommal a tegnapi nap folyamán.

Siket Máté neve ismerős lehet a horgászberkeken belül, hisz több alkalommal letette már névjegyét hatalmas fogásaival az RSD-n. Nyáron büszkélkedhetett immáron 50. Regisztrált rekordpontyával.

Máté 8 éves kora óta horgászik az RSD-n. Két éve Jankovich Krisztián, a Feedermania & Venom alapítójának és tulajdonosának unszolására kezdett el bojlizni. Előtte többnyire a method feederezést erőltette,ahol szintén Krisztián volt a mentora, és abban a műfajban is sorra fogta a szebbnél szebb halakat.

“Körülbelül másfél év alatt sikerült az 50db rekordlistás pontyot behitelesíteni”

-mesélte magazinunknak.

Siket Máté egyik legszebb fogása

Módszerváltás és keresőpeca a siker kulcsa

Manapság már szinte csak a bojlizást preferálja, mert így sikerült igazán kapitális bajszosokat kivarázsolnia szeretett vizéből.

Máté úgynevezett “keresőpecát” folytat leginkább. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy nem egy, megszokott és etetett helyet vallat , hanem “megy a halak után”.

“Nincs fix etetett helyem, és gyakran váltogatom a helyeket emiatt. Ezen a vízen szerintem etetéssel nem lehet megállítani a pontyot ,annyi természetes tápláléka van (kagylók rákok stb) ,így menni kell utánuk . Persze fontos a helyismeret ,de

A “félszemű” RSD-s tőponty

Ha 1 nap kapás nélkül vagyok valahol, akkor oda másnap biztos hogy nem megyek”

– számolt be eddigi tapasztalatairól.

Nagyhalas meglepetésekkel teli évkezdés

A tegnapi napon a ráckevei Somlyó-szigetre vezetett útja első 2024-es horgászatára. Szokás szerint a kapitális pontyok lettek célba véve. Ennek ellenére Korántsem gondolta volna, hogy rendkívül fordulatos események elébe néz az elkövetkezendő tizenpár órában.

A nap eleje elég eseménytelenül zajlott, aztán egyszer csak jött a meglepetés!

“Egész nap kapás nélkül voltam, aztán kb délben volt 3 csippanás a jobbos botomon. Úgy voltam vele , hogy kiveszem inkább és frissítem a csalit, de a harcsa rajta volt már. Gondolom beleúszott a horogba,megérezte és leült. A farka végében volt akadva a horog , így elég nehéz volt a fárasztás.

A viharos szélben kb 35 percig tartott a küzdelem” – írta le nekünk az első nagy fogás beszámolóját.

A hatalmas ragadozó 150cm és 28.5 kg volt.

Gyors fotó után a kapitális harcsa azonnal visszanyerte szabadságát. Ezután újra bevetette készségeit, és folytatódott a hideg estébe nyúló horgászat.

Az RSD horgászrendje szerint 20.00-ig lehet pecázni a téli időszakban. Szerencsés horgásztársunk ennek eleget téve 19.55-kor szedte ki a cájgoka, már-már nyugtázva az amúgy sem sikertelen napot. A második készég kitekerésekor elnehezedett botja, és  újabb meglepetés következett.

 Egy hatalmas,majdnem 40 kilós busa akadt horgára.

A fárasztás közel 40 Percig tartott. Akárcsak az előző halnál, gyors fotó után szabadon úszhatott el a gigantikus planktonevő is.

Habàr invazív faj, külső akadásnál a horgászrend szerint kötelessége visszaengedni. Így is tett.

Siket Máté tegnapi napja határozottan igazolja azt a teóriát, hogy sosem mész ki hiába horgászni. Valamint azt is 110%-osan, hogy “Amíg be vannak dobva a botok, mindenre van esélyed”.

Nappali fotó a 40-es busával

 

Gratulálunk a gyönyörű vadvizi halakhoz, és további sok sikert kívánunk Máténak az év elkövetkezendő horgászataihoz!

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

30 kiló feletti gigantikus tokhalak kerültek a karácsonyfa alá Nemesnádudvaron

gyilkosbalna

Sorra fogják a szebbnél-szebb compókat a népszerű tavon!

gyilkosbalna

Tucatjával fogta a szebbnél-szebb pontyokat a fiatal Aleksza Gergő!

gyilkosbalna