#talaljfogast
Image default

Hatalmas, 9,5 kg-os süllő óriás akadt horogra a körösi holtágon!

Hatalmas, 9,5 kg-os süllő óriás akadt horogra a körösi holtágon! Rápolti Roland tavaly már fogott egy 8 kg feletti gyönyörű sárkányt, célja a 10 kilós álomhatár elérése!

Nagyszerű fogásról számolt be oldalunknak Rápolti Roland horgásztársunk. Mint elárulta nekünk, a kellemes időt kihasználva a Körös egyik holtága felé vette az irányt a hétvégén, természetesen pecabottal a kezében.

A horgászatot egyik régi barátja szerettette meg vele, míg a helyismeretben a környéket jól ismerő Nedró György adott neki nagyon hasznos tanácsokat. Roli egy sekély napsütött helyet cserkészett be, hiszen a megcsillanó vízben jól lehetett látni a felszín alatt a kishalak fürge mozgását.

Mint elárulta, egy természetes színű, 7cm-es daiwa  műcsalira vágott rá a hatalmas termetű süllő.

A fárasztás kb 3 percig tartott nem akartam sokáig fárasztani, így gyorsan meg is merítettem, nehogy  valami baja legyen a gyönyörű ragadozónak – tette hozzá.

A gigasüllő 9,5 kg-ot nyomott és teljes hossza 98 cm volt!

A kép elkészítésében Nedro György segített, akinek nagyon sokat köszönhetek! A gyors kép után természetesen a legnagyobb óvatossággal engedtem vissza a halat, el is úszott azonnal – osztotta meg a szerencsés horgász.

Érdekesség, hogy Roland tavaly már fogott egy rekordlistás süllőt. Az akkori hala 8,2 kg-ot nyomott a mérlegen.

“Bíztam benne, hogy ebben az évbe majd sikerül rekordot döntenem és egy még nagyobb példányt horogra csalni, és  legnagyobb örömömre sikerült is!”

– árulta el boldogan Rápolti Roland.

Gratulálunk mi is Rolandnak, és reméljük már idén megdönti a 10-es álomhatárt!

 

A Tisza-tavon pár napja két 10-es sárkány is horogra akadt!

Dupláztak a 10+os süllőkből a Tisza-tavi pergetők! Zimány Ferenc vezetett túrája rendkívüli eredménnyel zárult, amiről a vállalkozás Facebook oldalán számolt be követőinek.

Zimány Ferenc a Tisza-tavon és a környező tiszai szakaszokon tart vezetett csónakos túrákat. Hosszú évek tapasztalatát profi körülmények közt igyekszik átadni vendégeinek, és gyakran hatalmas ragadozókat sikerül kivarázsolniuk a csodálatos vizekből. Így volt ez most is, mikor két óra különbséggel elsőként vendége, majd ő maga is akasztott egy -egy 10 kiló fölötti sárkányt.

“Ilyen nap talán nincs is… Vagy ha mégis, akkor valószínűleg maximum egyszer az ember életében. Én 20 évet vártam rá, és irgalmatlanul sok téli napot töltöttem vízen, hogy horogra kerítsem a folyó királynőinek egy 10 kiló feletti példányát.
De hogy ezt a csodát úgy élhetem majd át, hogy kicsit korábban egy Vendéget is hozzá segíthetek ehhez az élményhez, hát azt álmomban sem gondoltam volna.
ZOLTÁN HALA ÉPPEN 11 KILÓT NYOMOTT!
Már csak testközelbe kerülni is ezzel a ragadozóval egy rövid időre, olyan élmény, ami után mindnyájan hitetlenül és szótlanul ültünk pár percig a csónakban. Tökéletesen teljes volt a nap már ezen a ponton!
Aztán jó két órával később az én botomra érkezett a rávágás,
MELYNEK EREDMÉNYEKÉPPEN EGY ÁLTALAM SOSEM LÁTOTT MÉRETŰ, 12,7 KILÓS SÜLLŐT EMELHETTEM A KAMERA ELÉ.
Az érzés leírhatatlan, egy megvalósult álom! Remek dolog tudni, hogy élnek még ilyen halak vizeinkben! Ráadásul akkora számban, hogy ha a sors is úgy akarja, egy nap akár több darabbal is összefuthat az ember. “
– olvashatjuk a túravezető Facebook bejegyzésében.

(Forrás: Zimány Ferenc – Pergetőbottal a Tisza-tavon Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas amurok, pontyok, tokok – 400 kg halat fogott egy hétvége alatt a testvérpár Szászpán!

gyilkosbalna

Kétszer is megdöntötte a saját rekordját az óriási compókkal a szerencsés angol horgász!

gyilkosbalna

Szép süllőkkel zárták a szezont a tilalom előtti napokon Barna Péterék!

szurkeharcsa