#talaljfogast
Image default

Kapitális, 10+os süllőt adott a jó öreg Duna

Kapitális, 10+os  süllőt adott a jó öreg Duna, számol be róla a Reiva Fishing közösségi oldala.

A közelmúlt hatalmas vízhozama általi körülmények nem ígérkeztek túl jónak az általános tapasztalatok szerint.  Ennek ellenére az előrejelzések szerinti áradás előtt rápróbált a nagy folyóra a szerencsés horgász, aztán a parttól kb. 8-10 méterre egy hatalmas “ősállatot” sikerült megakasztania. A bitang méretű sárkány először csak leállazta a felkínált plasztik csalit.

“A jobb szájszeglete alatt viszont jól fogott a horog, és mikor megakadt, azonnal éreztem, hogy nem hétköznapi versenyzővel hozott össze a horgászsors.

Mélyen tartotta magát sokáig, szépeket rántott a boton és többször vissza is tört erősen és lomhán, de határozottan vitte az orsóról a zsinórt. A legnagyobb félelmem most is az volt, hogy a parti kövekre ráhúzza a vékony fonottat, de sikerült a lábaimhoz kormányoznom egy nagyon izgalmas fárasztás után.” – olvashatjuk a Facebookon található beszámolóban.

A hal súlya 11,48 kg volt

Testhossza nem lett lemérve, de mint láthatjuk a képen, elég termetes dunai ragadozóról beszélhetünk.

A felszerelésről

  • Bot: Reiva Stream 240, 10-30 gr
  • Zsinor: Reiva Silent 0,13 fonott
  • Eloke: Reiva fluorcarbon 0,30 mm
  • Kapocs: Reiva HD 2
  • Csali: 10 cm-es plasztik

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

A Nagy Duna bizony rejt magában szép méretekkel rendelkező süllöket. Egy őszi, Esztergomban rendezett versenyen például egy ilyen óriást fogtak:

Közel méteres süllőt akasztottak a KEMHESZ csónakos pergető versenyén! A gyönyörű dunai sárkány lett a megmérettetés legnagyobb hala.

Vasárnap 7:30-as sorsolással és 8:00-ás kezdéssel rajtolt a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a IV. Páros Csónakos Pergető Versenye, melynek a Neszmélyi Duna-ág vízterülete szolgált helyszínéül.

Az esemény legnagyobb halaként egy hatalmas , 97 cm-es fogassüllő akadt horogra.

A szerencsés horgász, Szabó Zoltán, a “Multisokk” csapat tagja egy plasztik műcsalit vontatva csapta be a halak királynőjét. A dunai szépség természetesen a hiteles mérést követően épségben úszott tovább.

Nem bizonyult túl könnyűnek

“Elkezdődött IV. Páros Csónakos Pergető Versenyünk a neszmélyi belső-ágba. A mai napon nehéz feladatuk lesz a horgászoknak hiszen a “meleg víz” miatt a halak még nem álltak össze, és így vélhetően az egész ágat be kell járni a győzelemért! Hajrá versenyzők! Görbüljön!!!” – írta a verseny kezdetekor a Komárom Esztertom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége Facebook oldalán

Ennek ellenére azért akadtak éhes ragadozók, melyeket sikeresen szákoltak meg az indulók.

Eredmények

1. Botorok – Halmi Péter – Kovács Tibor. 634cm
2. Plastik Team – Nagy Adrián – Farkas Csaba 488cm
3. Csöri Csali – Miljhof Zoltán – Csöregi Balázs 418 cm
4. Multisokk – Szabó Zoltán – Apagyi Tivadar
276 cm
5. Szénrakodó 1. – Trexler Tamás – Trexler Bálint 272 cm

(Forrás: KEMHESZ Facebook)

A szezon beköszöntével országszerte zajlottak a pergető versenyek

Parti pergetőversenyt rendezett a KHESZ, jöttek is szépen a rablók. A versenyzők egy része leginkább a csukákra pályázott, ennek ellenére jó néhány süllő, sügér, balin és egy harcsa is horogra akadt.

Az év utolsó KHESZ szervezésű horgászversenye, a Parti Pergetőverseny került megrendezésre az elmúlt hétvége vasárnapján – írta a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A megmérettetés helyszínét a Békéscsabát átszelő Élővíz-csatorna városi szakasza adta.

A nagy mennyiségű csapadékkal kísért napon a versenyzők egy része leginkább a csukákra pályázott, de ennek ellenére jó néhány más ragadozófaj egyede is megfogásra került, úgymint süllő, sügér, néhány balin és egy harcsa is.

A fogott halak faj szerinti eloszlásában érdekességként mutatkozott, hogy a balinok leginkább a felső körgáti zsilip feletti szakaszon jelentkeztek, és legtöbb halat adóan a belvárosi szakaszon vegyes fogások voltak a jellemzőek, míg az alsó körgáti zsilip felé eső részen a sügérek jelenléte tűnt erőteljesebbnek.

A legnagyobb fogást egy 49 cm teljes testhosszúságú csuka jelentette.

A regisztrált negyven főből harmincöt versenyzett és jóleső érzés volt látni, hogy huszonöt versenyző az eredményhirdetést is megtisztelte jelenlétével – tették hozzá.

Eredmények:
1. Csőke Pál – 333 cm
2. Sovány Gergő – 240 cm
3. Barta Máté – 166 cm

Gratulálunk a résztvevőknek!

(Forrás: KHESZ, Reiva Fishing Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Lenyűgöző drónvideó mutatja, ahogyan visszatértek a nagy kócsagok a Balaton egyik legszebb nádasába!

gyilkosbalna

Lenyűgöző szépségű 25 feletti tükörponty akad horogra Gyékényesen

gyilkosbalna

Búvárruhában, szigonnyal lőtt magának pontyot a halászléhez a győri Aquaman – börtönbe is kerülhet érte

gyilkosbalna