#talaljfogast
Image default

Nem ismerte fel a különleges sügért a horgász, később kiderült, hogy állami rekordot döntött!

Nem ismerte fel a különleges sügért a horgász, később kiderült, hogy állami rekordot döntött! 

Egy marylandi férfi a hónap elején egy hatalmas kősügeret (sziklasügeret) fogott, miközben a Susquehanna folyó alsó szakaszán sárga sügérre pecázott. A marylandi természeti erőforrások minisztériuma (MDNR) szerint Thomas Over Jr. egykilós fogása megdöntötte az 1990-es évek végén felállított állami rekordot – számolt be a Fieldandstream.

Over Jr. egy könnyű pergető bottal horgászott, amikor a szikla sügér lecsapott, közölte az MDNR egy január 16-án kiadott sajtóközleményben. A hal hossza 10,5 hüvelyk (26 cm) volt, és az annapolisi Angler’s Sport Centerben hitelesített mérlegen mérlegelték meg. Erik Zlokovitz, az MDNR szabadidős horgászatért felelős koordinátora a helyszínen volt, hogy megerősítse a hal fajtáját és az új rekordot hitelesítse

BPS jigfejekkel és Southern Pro lil Hustlerrel horgászott a mélyebb vízben Over. “Amikor éreztem a ‘puffanást’ és elkezdtem tekerni, azt hittem, hogy egy sárga sügérrel van dolgom, de meglepetésemre egy új halfaj volt, amelyet nem ismertem fel. Elküldtem egy képet néhány barátomnak, és Paul Badders azt válaszolta: “szikla sügér, méghozzá elég nagy, ahogy elnézem”.

A néha “vörös szeműnek” nevezett szikla sügérek

valójában nem is sügérek, hanem a naphalfélék családjának tagjai.

Ahogy a nevük is sugallja, a tavak, patakok és folyók sziklás aljzatában élnek. Rövid, robosztus testük pedig makacs harcosokká teszi őket, ha könnyű szerelékkel akadnak horogra. A Virginia Vadvilági Erőforrások Minisztériumának adatai szerint hat évbe telik, amíg egy szikla sügér eléri a nagyjából 20 cm-es hosszúságot.

A szóban forgó különleges sügér ragadozó hal, amely az amerikai kontinensen egészen Kanadáig előfordul. Alapszíne világoszöld, hasa fehéres; egész testét sorokba rendeződött fekete foltok lepik el.

Over hala éppen megegyezik Timothy A. Adams rekordjával, aki 1997 májusában fogta az állami rekordot jelentő egykilóst a Susquehannán.

(Forrás: Fieldandstream)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

23+ os fekete amurt gyűrt le Godó György Maconkán

gyilkosbalna

Sok év után végre újra pisztrángtelepítés volt a Gaja-patakba!

gyilkosbalna

5 kg feletti balin ugrott rá a gumihalra az RSD-n!

gyilkosbalna