#talaljfogast
Image default

A “Spanyol Királynő” és egy 23 és feles tükrös is tiszteletét tette a 16 éves ifjú horgásznál!

A “Spanyol Királynő” és egy 23 és feles tükrös is tiszteletét tette a 16 éves ifjú horgásznál!  Gyönyörű halakat fogott január 5-én a Szűcsi Völgy Tóból a fiatal Kovács Balázs.

A Heves vármegyei horgásztó legendás a pontyhorgászok körében, hiszen óriások lakják, ám nem könnyű azokat megfogni, lévén a tavat nagyon változatos mederviszonyok jellemzik, sok a törés, a púp, az akadó, ráadásul egy nagyon mély bányatóról van szó, átlagos mélysége 12 méter, legmélyebb részein 18-20 méter mély – írja a Dehír. 

A tógazda az egyik, ha nem a legelismertebb magyar nagypontyhorgász, Csörgő Tamás, akivel most Balázs együtt horgászik. A fiatal debreceni horgász nem először jár a szücsi tavon, de most ráírt Csörgő Tamásra azért, hogy mentorálását kérje. Csörgő megnézte Balázs közösségi média oldalait, s azt látta, tisztelettel bánik a halakkal és komolyan veszi a nagy pontyok horgászatát, így meghívta egy közös, januári horgászatra – írták.

Pöri 23,5-es, a Spanyol Királynő 16 kilós

Balázs január 2-án érkezett a tóra. A céljuk pedig januárhoz képest igen ambiciózus volt, a tó legnagyobb pontyát, Skazót szerették volna megfogni. Ugyan nem ő, hanem egy másik óriás, Pöri 5-én éjjel 11 órakor erőteljes, húzós kapással jelentkezett. Miután Balázs felvette vele a kontaktust, csónakba pattantak, s amikor felé értek, már akkor látta, hogy egy 20 pluszossal lehet dolga. Pár perccel később sikerült megmeríteni a halat, s a reggeli mérlegelés után kiderült, hogy

Balázs új egyéni rekordját jelentő 23 és fél kilót nyom.

Sokan egy fél életet várnak egy 20 kilón felül halra, de Balázsnak nem ez volt az első, az előző rekordja 21,7 kilós volt.      

Ahogy a horgász a Dehirnek elmondta, a 23 és fél kilós Pöri egy kereskedelmi forgalomba még nem hozott, fűszeres ízesítésű, süllyedő teszt bojlit húzott el.

S hogy a többnapos horgásztúrán ne ez legyen az egyetlen különleges élmény, arról a Queen névre keresztelt hal gondoskodott, amit azóta szintén sikerült megfognia Balázsnak. Ez a hal nem a legnagyobbak közül való, hiszen „csupán” 16 kiló, de különleges, spanyolpikkyeles a mintázata. Ráadásul arról ismert, hogy nagyon ritkán fogják ki a Szűcsi Völgy Tóból, van olyan év, amikor csak egyszer mutatja meg magát. Most ő is kinézett Balázsékhoz, ráadásul még soha nem volt ilyen nagy a súlya.

Balázs a Dehirnek elmesélte,

az egész családjában nincs egy horgász, ezt a hobbit, szenvedélyt magának fedezte fel. Nyolc éve, nyolc évesen a Balatonnál leragadt egy horgász mellett, este hattól reggelig nem is tudott elmozdulni mellőle.

Mostanság évente 120-130 napot kint van a vízparton, egy különleges érzés, tisztelet és szeretet ötvözete köti a nagy halakhoz. Mint mondja, a megfogásukhoz kapcsolódó élmények örökké emlékezetesek maradnak.

Balázsnak még 24 órája van a Szűcsi Völgy Tavon a Csörgő Tamássl való horgászatból. Mint mondja, betört a hideg, így romlanak a körülmények, de amiért ő most ment, azt már elérte – írta a Dehír. 

(Forrás: Dehír, Fotó: Dehír, www.szucsilake.com)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Süllőfészkekkel segíti a Szövetség a ragadozóállomány gyarapodását az Alcsi Holt-Tiszában

gyilkosbalna

Egy 20-as fehér tok torpedó vette fel a bojlit Maconkán!

gyilkosbalna

Majd’ 27 kilós lapátorrú tok akadt horogra Maconkán!

gyilkosbalna