#talaljfogast
Image default

Szépségdíjas márnák akadtak horogra tavaly a Körösöknél!

Szépségdíjas márnák akadtak horogra tavaly a Körösöknél! A hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő hal-szépségversenyre szép számmal neveztek kapitális márnákat a körösvidéki horgászok!

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége közösségi oldalán tájékoztatta a versenyen részt vevőket, hogy a „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” nyereményjátékuk sorsolását 2024. január 30-án kedden, 14 órakor tartják, melyet ezúttal is élőben közvetítenek.

Mint írják, minden korábbi évet meghaladó számú, több mint 300 fogási beszámoló érkezett. Ezek kétharmada ismét decemberben, több mint száz az év utolsó napjaiban zúdulva. Jelenleg ezek utójának a feldolgozása zajlik, a lista hétfő délben lesz teljes és kerül lezárásra.

A 2023. évi fogások értékeléséről elöljáróban annyit elárultak, hogy nem csak darab-, hanem fajszámra is talán legszínesebb most a repertoár. Sok kapitális hallal, melyek közül, például a márnák esetében, korábban nem látott egyedméretű példányok is feltűnnek.

A nyereménysorsolás ezúttal is megszokott módon zajlik majd. Először a fix nagyhalas nyertesek, majd hölgyek és a kisorsolt beküldők ismertetésével történik. A nyereményeket ezúttal is a KHESZ általános, teljes jogú, éves területi jegyei adják – írták.

A szövetség telepítette is a márnákat a Körösvidékre

MOHOSZ pályázat keretében kerülnek márnák a Körösökbe. A szervezet egy-három nyaras halakat  telepített a körösvidéki vizekbe.

A Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen, I-III nyaras márnák kerülnek kihelyezésre a Körösökbe.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosította – közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A korábban kiírásra került pályázat részleteiről, és feltételeiről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján, ide kattintva tudhatnak meg többet.

KAPCSOLÓDÓ

A Tisza-tónál is megkezdik a kárókatonák gyérítését

szurkeharcsa

Gyönyörű, 10-es csuka vitte el a finomszerelékest Látóképen!

gyilkosbalna

Nem balin, hanem génhibás busa a pilismaróti “szellemhal”

gyilkosbalna