#talaljfogast
Image default

Hosszú évek munkája hozta meg Lábas Norbi első 10+os csukáját!

Hosszú évek várakozása hozta meg az első 10+ os csukáját Lábas Norbinak! A fanatikus horgász már nagyjából 5 éve tűzte ki céljaként a 10-es álomhatárt átlépő krokodil megfogását.

Lábas Norbi fanatikus horgász. Magazinunk “Módszerek és Technikák” rovatában már találkozhattunk vele, ahol a márnázás alapjait mutatta be nekünk. Norbi a Magyar Horgász szakírójaként , valamint a Deeper és a Feedermania teszhorgászaként is tevékenykedik. Tudása legjavát beleadva járja a vizeket és kamatoztatja tapasztalatait, szép eredményeket elérve. Évekkel ezelőtt viszont egy új elhatározásra jutott, és célzottan kezdte el kergetni a kapitális csukákat. Külön műfajként tekint az ilyen méretes krokodilok becserkészésére.

Több gyöngyörű, már BIG MAMÁNAK mondható méter feletti példányt is megszákolt, viszont a halfajt tekintve egy bizonyos álomhatárt mindidáig sosem tudott átlépni.

Tavaly karácsony előtt viszont bekövetkezett az, amire évek óta várt!

Tavaly December 23-án, egy nappal Szenteste előtt sikerült megfognom egy bányatóból rég várt, 10 feletti példányomat. Előtte már több alkalommal is sikeres voltam itt, csónakból extra nagy csalikkal több szép bőven méter feletti csukát is kézbe vehettem, de a legnagyobb is “csak”átlépte a 8 kilós súlyt.

Volt már része nagy csukafogásokban Norbinak, de mindidáig egyik sem ütötte meg a 10 kilót

 

Miközben legelső alkalommal már akasztottam egyet, ami ránézésre bizony 10 feletti is lehetett. Na de mindig az a legnagyobb, ami elmegy…

Az ominózus napra nagyon erős széllel betörő frontot jósoltak és mivel evezve közlekedtem eddig a tavon, most a parton maradás és kedvenc nagycsukás módszerem, a döglöttcsalis fenekezés mellett tettem le a voksom. Nagyméretű dévérkeszeg és makréla került a horgokra, amik közül a dévér pár óra múlva gazdára is talált. Tudtam hogy hatalmas csuka van a horgon, az erős felszereléssel hatalmasat küzdött. Amikor merítőbe került már tudtam, hogy ő lesz az.

Hosszú évekig vártam az első 10 kg feletti csukámra, rengeteget utaztam, áztam-fáztam, dagonyáztam a sárban, többször is volt olyan pecában részem, hogy rámfagyott a tó.

Norbi és az első 10+

A mérlegelés során 10,59 kg-ot mutatott a kitárázott mérleg.
Úgy vigyáztam rá, mint a hímestojásra, így gyorsan el is úszott. – Írta Norbi élménybeszámolójában.

Egy kisfilm formájában is megtekinthető Norbi Youtube csatornáján a sikeres nap összefoglalója.

Gratulálunk a gyönyörű halhoz, és több hasonló élményt kívánunk még a jövőben!

(Forrás: Lábas Norbi Horgászblogja)

KAPCSOLÓDÓ

Méter feletti, 30 kg-os busát fogtak a Fekete Körösből

szurkeharcsa

A törés aljából jöttek a szebbnél szebb pontyok!

szurkeharcsa

Ez aztán a férfimunka: 15 kilós amurt fogott a 12 éves Horváth Kristóf Vadnán!

gyilkosbalna