#talaljfogast
Image default

Lenyűgöző szépségű 25 feletti tükörponty akad horogra Gyékényesen

Lenyűgöző szépségű 25 feletti tükörponty akad horogra Gyékényesen! Egy ilyen pontyot biztosan nem felejt könnyen a horgász szíve!

Argyelán Attila barátunk egy fantasztikus, 25 kg feletti tükörpontyot jelentett be nekünk a Tópart utcából – osztotta meg a Nagy Ponty Horgász Gyékényes.

Mint kiemelik, ggészen lehengerlő volt a hal épsége, gyönyöre. Egy ilyen pontyot biztosan nem felejt könnyen a horgász szíve! Gratulálunk, Attila! – zárták bejegyzésüket.

IWCC verseny után vette fel a bojlit Gyékényesen a 20+ os tükrös!

A fentihez hasonló gyönyörű tükörpontynak a 24 mm-es csípős kolbászos csali tetszett meg. Bár a december esővel, hóval, sokszor sárral meghozta a mínuszokat, ez egy vérbeli horgász kedvét nem szegheti! A legelhivatottabbaknak rossz idő ide, vagy oda, kitartóan vallatják a kedvenc horgászhelyeiket!

Így tett a minap Hírt Gábor is, aki a Gyékényesi horgásztóra látogatott el. Mint ahogyan a népszerű horgászvíz közösségi oldalán írják, éppen előttevaló nap ért véget az IWCC Gyékényesen. Ettől függetlenül gondolta Gábor, hogy “rápróbál, hátha sikerül eljutni kapásig.”
Mint meséli, éjfél után kicsivel erőteljes húzós kapásra emelt rá, és mint kiderült, a képen látható csodás 20,80-as hibátlan tükrös vette fel a csaliját!

 

A szerencsés horgász elárulta, hogy az etetés és csali Bojli CFB Csípős Kolbász 24mm főtt bojli volt, mely a hideg vízben aktívan dolgozik külső rétege finoman oldódik a decemberi hideg vízben.

Gyékényes, a kedvelt horgászvíz

A Gyékényesi horgásztó több, mint 340 hektár felületű jó vízminőségű bányató Gyékényes környékén, mely igazi horgászparadicsom – jellemzik honlapjukon a vizet. Gyékényesen a kavicsbányászat a XX. század 20-as éveiben kezdődött. Ennek nyomán alakultak ki az említett tavak is. Az ország legtávolabbi pontjairól is a csodáira járnak az évek során létrehozott üdülőövezetnek, mely elsősorban a horgászturimusra épít. A gyékényesi nagy fogásokról legendák keringenek a horgászok között. Gyakran horogra akadtak kapitális példányok is. Szerencsét próbálhat mindenki, aki horgászengedéllyel rendelkezik és vállalkozó szellemű. Nekik ugyanis a helyszínen napijegyet ajánlanak.

A Gyékényesi bányatavak közül a Kotró a maga 220 hektáros területével  a legnagyobb. Kisebb-nagyobb félsziget, sziget, és öböl  egyaránt található ezen a hatalmas területen. Nyaralóházaink ezen tó partján fekszenek

A Gyékenyesi horgásztóban számos halfaj található: süllő, ponty, csuka, amur, fekete sügér, harcsa, keszegfélék, compó, balin.

Akik pihenésre és csendre vágynak, annak különösen ajánlják ezt a szép vidéket. Gyékényes igazi családközpontú hely – míg a  férfiak pecáznak, addig a család többi tagjának ajánljuk a gyékényesi strandot – írják.

Ajánljuk emellett a kirándulást is a szabadidő tartalmas eltöltésére. Mint javasolják, a Dráva partján is lehet sétálni, napozni a bányatavaknál, az őrtilosi Szentmihály-hegyre vagy a zákányi Látó-hegyre túrára indulni.

(Forrás: Gyékényes Kotró Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

15 kilós tőponty és egy 2-es compó rakóssal!

gyilkosbalna

Már az első 24 órában 150 darabnál is több harcsát fogtak a leveleki versenyen!

szurkeharcsa

Vörös lett a Sebes-Körös egyik ága a szennyezés miatt Romániában

gyilkosbalna