#talaljfogast
Image default

Megdőlt a koi ponty rekordja Maconkán!

Megdőlt a koi ponty rekordja Maconkán! Közel 18 kg-os az új csúcstartó bajuszos, melyet Ondrésik Tamás fogott ki. 

Folytatódik a késő őszi ponty-eldorádó, egyre nagyobb átlagsúllyal jönnek elő a nagypontyok Maconkán! – írják a tó üzemeltetői honlapjukon.

Október 30-án délután 2 órakor a Nyári kikötőben a koi ponty tórekordja dőlt meg Ondrésik Tamás 17,67 kg-os (82/70 cm) fogásának köszönhetően.

Mint elárulták, a hosszú évek óta ismert hal sorsa elég kalandos volt, neki is voltak jó és rossz évei. A 2019. évi 11,40 kg után 2021. tavaszán már 16,62 kg volt, majd bő két éven át inkább csökkent a súlya és kevesebbet jelentkezett. Idén szeptember elején aztán 15,80 kg-al “robbantott”, október első napján 16,95 kg-al már tórekord lett, majd 29 nap alatt 72 dkg-ot hízva az első 17 kg feletti maconkai koi-ként lett újra új, abszolút koi tórekord. Természetesen a halnak és a horgásznak is szívből gratulálunk! – írta a maconka.hu.

Pár hete dőlt meg az országos koi rekord

Nemrég írtuk meg, hogy újra megdőlt az országos koi ponty rekord! A szerencsés fogással Kápolna László büszkélkedhet. Ezzel a kapitális fogással

A LEGNAGYOBB KIFOGOTT KOI IMMÁR: 26,10 KG.

Nem történt nagy változás a koi „rekordlistán” hiszen a korábbi csúcstartó is Kápolna László volt. A profi horgász már a harmadik alkalommal fogta meg ugyanezt a gyönyörű koit, amely a fogások között eltelt időben szépen gyarapodott. Ha legutóbbi fogását is hitelesítik, az lesz az új országos koirekord.

A koiponty az első fogás alkalmával 25,40,kg-ot nyomott a mérlegen, majd másodszorra már kereken 26 kg-ot mutatott.

MOST PEDIG 26,10 KILÓNAK BIZONYULT, ÍGY EZ AZ ÚJ ORSZÁGOS KOI REKORD!

A halat először 2022 októberében akasztotta meg, majd idén júniusban újra a szákba terelhette a kapitális pontyot László. A harmadik találkozásra pedig  most szeptember közepén került sor.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kápolna László pár héttel korábban egyik ismerősével, Szőke Róberttel bojlizott, aki szintén megakasztotta ugyanazt a halat.

(Forrás: Maconka.hu, Fotók: Mikbaitsfishing Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Megszüntette az eljárást az ügyészség a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottjával szemben

gyilkosbalna

Milliomos lett az amerikai horgász, mert közel 11 ezer invazív halat fogott!

gyilkosbalna

Dübörög a haltelepítés a Balatonnál, most 1700 kg süllő érkezett!

gyilkosbalna