#talaljfogast
Image default

Megérkeztek a csukák a Körösökbe is!

Megérkeztek a csukák a Körösökbe is! 8 mázsa falánk ragadozó került a vizekbe, a rablóhorgászat szerelmeseinek nagy örömére!

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége közösségi oldalán számolt be a csukaállomány telepítéséről.

Mint közölték, az előzetes tájékoztatásuknak megfelelően kihelyezték vizeikbe az a csukaállomány (800 kg összemennyiségben), amelyet a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázata, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen biztosított.

Extra nagy pontyokat is telepített a Szövetség

Fantasztikus hírt közölt nemrég portálunk a Körösök horgászainak: extra nagy pontyok kerültek telepítésre! A 6-8 kg közötti halak kihelyezésére a MOHOSZ pályázati keretei között kerülhet sor.  
A Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Horgászvizek ponty törzsállomány fejlesztése” jogcímen, extra méretű (6-8 kg súlyú) pontyok kerülnek kihelyezésre a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége vizeibe az elkövetkezendő napokban – írta közösségi oldalán a Szövetség.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – írták.

Márnák is kerültek a Körösökbe

Mint megírtuk, a Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen, I-III nyaras márnák kerülnek kihelyezésre a Körösökbe, várhatóan a hét első felében.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosítja – közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A korábban kiírásra került pályázat részleteiről, és feltételeiről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján, ide kattintva tudhatnak meg többet.

400 kg kecsege is érkezett a Körösökbe nemrég

Azonban nemcsak márna kerül a Körösökbe mostanság. Örömmel számoltunk be a hírről, hogy több száz kiló kecsege érkezett a Körösökbe! A folyókban egykor stabil állományokkal rendelkezett, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkultak a vérteshalak. Most 400 kg-ot telepített a MOHOSZ.

Magyar Országos Horgász Szövetség pályázata keretében érkeztek jelölt kecsegék a Körösökbe – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A kecsege állománynövelő telepítése és a fogások monitorozása a foghatóvá tétel érdekében III. jogcímen meghirdetett, és elnyert pályázata keretében a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége múlt héten szerdán és csütörtökön

ÖSSZESEN 400 KILÓ, EGYEDI JELÖLÉSSEL ELLÁTOTT KECSEGÉT HELYEZETT KI A HÁRMAS-, SEBES-, KETTŐS- ÉS FEKETE-KÖRÖSBE.

A Körösökben egykor stabil állományokkal rendelkező, de az ezredfordulóra drasztikusan megritkult vérteshalak érkezése nem újdonság a térség folyóvizeinek életében. A KHESZ már 2010-ben programot hirdetett a kecsegék fogyatkozó állományainak megerősítéséért. Azóta minden évben, így idén tavasszal is telepítettek saját forrásból.

A szövetség kérte a horgászokat, hogy jelölt kecsege fogása esetén jegyezzék fel a krotálián (jelölő pálcikán) olvasható egyedi azonosító számsort. Majd a KHESZ elérhetőségeinek valamelyikén küldjék el számukra.

A most telepítésre kerülő kecsegéket régi haltermelő partnerük a Rideg & Rideg Fish Farm Kft. biztosította, munkájukat ezúton is köszönték a bejegyzésben.

(Forrás és fotók: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Új online horgászközösség épül! Megjelent Fishsurfing app 2.0

szurkeharcsa

Egynyaras márnák kerültek a Körösökbe!

gyilkosbalna

Megdőlt a koi ponty rekordja Maconkán!

gyilkosbalna