#talaljfogast
Image default

Rendőrök segítségével kapták el a halőrök a tiszasülyi rapsic-bandát!

Rendőrök segítségével kapták el a halőrök a tiszasülyi rapsic-bandát! Az öt férfi a tiszai árteren lévő kubikokat rabolta le tapogató módszerrel. 

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőri szolgálata 2024.04.14-én ellenőrzést végzett a Tisza folyó árterületén elhelyezkedő kubikgödörnél Tiszasüly térségében – írta a Szövetség a Facebook oldalán. A halőrök öt személyre lettek figyelmesek, akik tapogató módszerrel halásztak. A halőrök az intézkedés megkezdése után segítséget kértek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságtól.

A személyek és a környék átvizsgálása során előkerült az orvhalászathoz használt tapogató.

A csomag átvizsgálás során előkerült 6 db ponty 29,93 kg súlyban és 2,65 kg kárász.

Az elkövetőket a rendőrségre szállították.

Hajdúságban is lebuktak a rapsicok

Nagyon akartak halat: az egyik rapsic 5 bottal harcsázott, a másik varsázott! Természetesen a halőrök lefülelték őket! – írta meg magazinoldalunk pár napja.

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egy férfi, aki mindent megtett, hogy harcsát fogjon” – kezdte bejegyzését a Hajdú-Horgász Debrecen Facebook oldalán.

Mint írták, a Hajdú – Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei a Keleti – főcsatorna Hajdúszoboszló és Hajdúszovát közötti szakaszán, ellenőrzés alá vontak egy horgászt. A férfi abban reménykedett, hogy a sötétség elfedi az öt horgászkészséget, amikkel harcsát szeretett volna fogni. Három botot a nádfalba rögzített, majd a szereléket a túloldali nádashoz áthúzta, ami szintén tiltott. Ezek mellett, hogy még növelje fogási esélyét, két készséget bevetett a csónakjából is. Amikor pihenésre szánta el magát a csónakjában, a sok szerelés, csalizás után, és kényelmesen elhelyezkedett, a halőrők elkezdték a férfi igazoltatását és számonkérését. Az intézkedés során a szabálysértések miatt, a férfi Állami jegyét a helyszínen bevonták. Vele szemben a halászati felügyelő fog eljárni.

A varsás is lebukott

A halőr kollégák Nádudvar térségében végeztek ellenőrzéseket, amikor azt tapasztalták, hogy a Lizinüzemi tó leeresztő csatornájának közterületi szakaszán az egyik horgászbeállóban, egy kötél fut a vízbe. A kötelet kihúzva két varsa került a felszínre. A megfigyelés során, egy üzemi dolgozó jelent meg a varsáknál, azokat kiemelte, hogy megnézze sikerült – e halat fogni velük, majd visszahelyezte őket a vízbe. A víznek nincs halgazdálkodója, ott a hivatásos halőr eljárhat. A férfi nem rendelkezett kisszerszámos halászengedéllyel, ezért a kollágák rendőri intézkedést kértek. A férfit orvhalászat gyanúja miatt előállították a nádudvari rendőrőrsre – írták.

(Forrás: KTVHESZ,Hajdú-Horgász Debrecen)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

70 körüli gigaharcsával nyerte meg a feleség a családi horgászversenyt!

gyilkosbalna

Nagy tervek a horgászat terén: bemutatták a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégiát Budapesten

gyilkosbalna

Megjelent az invazív csupasztorkú géb a Zagyvában és a Tarnában is

szurkeharcsa