#talaljfogast
Image default

Süllő helyett gyönyörű csuka érkezett Látóképen

Süllő helyett gyönyörű csuka érkezett Látóképen! A 8,20 kg-os krokodil a tározó debreceni ágán vette fel a kishalat. 

Az őszi-téli hónapok a ragadozó halak horgászatában az egyik legjobb és legkedveltebb időszak – írja bejegyzésében a Látóképi-tározó.
Ezúttal egy hatalmas “krokodil” fogásáról kaptak fotót, id.Bencze Lajos egyesületi taguk jóvoltából. Mint írják, horgásztársuk a debreceni ág 8. számú behúzós helye mellett szeretett volna süllőt fogni letett botos, élő halas módszerrel. Azonban nem várt vendég érkezett:
egy jól megtermett, egészen pontosan 8,20 kg súlyú csuka vette fel a kis halat!

A nem mindennapi fogáshoz ezúton is gratulálnak, és megjegyzik, hogy külön öröm látni, “milyen pocakos és jó erőben lévő halról van szó, amely a fotó után úszhatott is tovább természetesen!”

 

Az RSD-n 13 feletti rekord krokodilt fogott Bréda Denis!

Újabb szenzációs rekordnak örülhetnek az RSD szerelmesei! Kapitális csukafogással dőlt meg Ráckevén a Duna-ági krokodil-rekord! – számoltunk be a hírről nemrég. 

Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közölte közösségi oldalán, hogy a Duna-ági Rekordlistán abszolút rekord csukát hitelesítettek halőreik! A 13,13 kg-os, 103 cm hosszú fenevad kishallal csalizott úszós készségre rabolt rá 2023. november 4-én délután 17 órakor Ráckevén, a Somlyó-szigeten. Denis Bréda napijegyes horgásztársuk mindössze kétperces fárasztás után emelte partra ezt a csodálatos ragadozót, amit 2024-es területi jeggyel jutalmaztak. A csuka mérlegelés után sértetlenül úszott tovább.

Portálunk megkereste a szerencsés horgászt, aki elárulta, hogy már a „kezdés” sem volt zökkenőmentes…  „Egész nap próbáltam „normális” csukának való méretű csalihalat fogni, de nem akart összejönni. Így be kellett érnem egy kisebb 7-8 cm hosszúságú dévérkeszeggel.” – árulta el Bréda Denis.

Hogy gyakran látogatja-e az RSD-t, Denis elmondta, hogy korábban már készített az RSD szigethalmi szakaszán egy pergető filmet és itt készült el tavaly november elején Lábas Norbert barátjával közösen a „Hajsza egy rekord csukáért” videó sorozata is.

(Forrás: Látóképi-tározó Facebook, Bréda Denis Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Jól adta a méretes süllőket a Dráva február közepén!

szurkeharcsa

Hatalmas összefogással mentették meg a jég fogságába esett hattyút a Tisza-tavon!

gyilkosbalna

Ez aztán a gigafogás: 42 ponty a tíz napos pecatúrán a Tisza-tavon!

gyilkosbalna