#talaljfogast
Image default

Süllőfészkekkel segíti a Szövetség a ragadozóállomány gyarapodását az Alcsi Holt-Tiszában

Süllőfészkekkel segíti a Szövetség a ragadozóállomány gyarapodását az Alcsi Holt-Tiszában! Fokozott óvatosságot kérnek mindenkitől az ívóhelyek közelében.

2024. március 1.-én az Alcsi Holt-Tisza több, süllő ívás szempontjából legalkalmasabbnak ítélt pontján süllőfészkek kerültek elhelyezésre – közölte a hírt a Tiszai Horgászegyesület. 

Minmt bejegyzésükben írták, a fészkek használatának tapasztalatai alapján szeretnék a holtág ivarérett süllőállományát monitorizálni a jövőbeli telepítések intenzitásának, korosztályi összetételének meghatározásához.

Mindemellett kérik, hogy a jól láthatóan megjelölt süllőfészkek 50 méteres sugarú környezetét ne zavarják sem békés halas horgászattal, sem csónakos közlekedéssel!

Előre is köszönjük támogató hozzáállást – zárták a bejegyzésüket!

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség

Nemrégiben írtuk meg, hogy a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösségi oldalán újra beszámolt a sikeres haltelepítésükről. Rövid bejegyzésükben kiemelik, hogy  2024. február 22-én vegyes korosztályú keszegek (Atka: 4 q, Gyála 4 q, Matyér 2 q összesen 10 q) és egynyaras süllők (Salakos: 2 q) érkeztek vizeikbe.

Köszönik bejegyzésükben a Csanyteleki Halgazdaságnak a kiváló kondícióban lévő állományok beszerzési lehetőségét.

Február közepén telepítésekkel turbózta fel a holtágak süllőállományát a Körösvidéki Szövetség is! 

Február közepén süllőket telepített 40 dekagrammos átlagggal, összesen 150 kg mennyiségben a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Mint megjegyezték a ragadozók a bajai Megafish Kft. jelenlegi készletéből álltak rendelkezésre. Köszönik a termelő partnerünk részéről a szép halakat és a sok évre visszatekintő együttműködést, továbbá a lebonyolítók munkáját. A halak a Hantoskerti és Németzugi holtágakba lettek telepítve.

(Forrás: Tisza Horgászegyesület)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Lénai tokokat fogtak a Balatonból, bár elszaporodásuk azért igencsak kérdéses téma lehet

szurkeharcsa

Közel háromszáz gyerekhorgászt csábított a vízpartra a Körösvidéki Sulikupa!

gyilkosbalna

Nem zavarta a “sporit” a 6 kilós súlyhatár, és hogy ikrás, simán hazavitte volna a 17-es vadvízi pontyot!

gyilkosbalna