#talaljfogast
Image default

Remek hangulat, napindító szíverősítő, ízletes harapnivaló, na meg persze gyönyörű halak színesítették a Hévízgyörki horgászversenyt!

Remek hangulat, napindító szíverősítő, ízletes harapnivaló, na meg persze gyönyörű halak színesítették a Hévízgyörki horgászversenyt!

Harmadik nekifutásra sikerült megrendezni a Hévízgyörki horgászversenyt – számolt be örömmel Pop Attila a Feeder Adventures csoportjában a tegnap megrendezett horgászversenyről.

A rangos megmérettetésen 23 fő, három szektorban kergette a halakat.

“Azt tudtuk, hogy nem kell februárban sok halra horgászni, viszont a reggeli napsütés adott egy kis reményt arra, hogy talán tévedünk. Bár -2 fokról indult a nap, azért sikerült eső nélkül némi felhősödéssel megúszni a napot. Tényleg nem volt még annyi hal, amennyit ezen a tavon általában megszoktunk, de a társaság és a remek hangulat, amit a reggeli melegítő italokkal és párom által készített harapnivalóval alapoztunk meg, megmaradt a nap végéig – írták.

A versenyt végül Kátai Zoltán nyerte 18490 grammal, és még a bónusz nagyhal díjat is elvitte, amit a 6625 grammos ponttyal ért el.

Második helyen Bata József 15590 grammot zsákmányolt, míg az összetett harmadik helyet Borsy Balázs fiatal versenyző 11530 grammal nyerte el. Köszönöm mindenkinek a részvételt, és a kitartást, jó utat és kellemes pihenést kívánok mindenkinek.” 

Magazinunk nevében mi is gartulálunk minden résztvevőnek!

A Hévízgyörki horgásztó

A festői szépségű tó a Pest megyei Hévízgyörk belterületén, a Galga völgyében, természetvédelmi táj környezetében található. Hévízgyörk az M3-as autópálya mellett (ún. Bagi leágazásnál ) Budapesttől keletre 35 km-re, minden irányból könnyen megközelíthető helyen fekszik  a Galga mentén,  Aszód  és Hatvan  városok között.

Völgyzárógátas tározó réven a mederalakulat változatos, mélysége 1,5-2 m-től egészen 4,5-5 m-ig terjed a gát irányában. Aljzata szintén változatos, helyenként mélyedéseket, akadókat találhatunk, melyek egyben kiváló haltartó helyek. Partja az északi oldalon rendezett, füves, ligetes, helyenként náddal szegélyezett. A déli oldal meghatározóan erdei, gyorsabban mélyül és a fák között izgalmas horgászhelyek között lehet válogatni – jellemzi a haldorado.hu.
A tavon mozgáskorlátozott horgászhely is kialakításra került, közel a halőrházhoz, az egészségügyi blokkhoz (külön mozgáskorlátozott résszel), a parkolóhoz. Igény szerint a mozgáskorlátozott horgászhely gépkocsival is megközelíthető. A vízben leginkább ponty, csuka, süllő, keszeg, compó fogható.

(Forrás és képek: Feeder Adventures csoport, Haldorado)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Óriási jászkeszeget fogott az angol horgász!

gyilkosbalna

5 ezer domolykó került a Marosba!

gyilkosbalna

Gyönyörű, 24 kilós fehér tok torpedó vette fel a pelletet Maconkán!

gyilkosbalna