#talaljfogast
Image default

Kissrác nagy sügérrel: biztató kezekben a jövő horgász nemzedéke!

Kissrác nagy sügérrel: biztató kezekben a jövő horgász nemzedéke! Mindig nagy öröm a legifjabb generáció horgász beszámolóit olvasni. Pláne, ha olyan sikeresen üldözik a halakat, mint Elek Bence!

Bence a Tisza-tó közelében vallatja a vizeket, és fiatal kora ellenére úgy tűnik, nagyon is ügyesen! Kedvence az UL-es pergetés, és a napokban fogott egy gyönyörű, 80 dekás, 30 cm hosszúságú sügeret a Tisza-tó-Laskó torkolatánál. Nagy szerencsénkre a szép fogásról egy élvezetes kis beszámolót is megosztott a sporthorgasz.eu oldalon.

 

Következzen hát Bence beszámolója:

E kis ragadozó sok élményt nyújtott már nekem: a csapó volt az elsőhalam és manapság is sok UL-es kalandot ad. Most is egy ilyet mesélek el, ahol sikerült elkapni a régóta kergetett nagyot. Megérte a sok kutatás és csalicsere. Mindenkinek kívánok hasonlóakat!

Nemrégiben felfigyeltem egy csatornára a közelben. Ráadásul még két jól kinéző műtárgy is van rajta. Az első alkalommal sajnos én nem értem rá ott horgászni, de az apukám fogott egy szebb darabot. Ám ami késik, nem múlik, amint lehetőségem volt, megnéztem a helyet. Először egy akadón pecáztam.

Amikor a csali a lábam elé ért, egy éles koppintással jelezte valami, hogy kell neki a gumim.

Szerencsére ült a bevágás. Első halam egy picike sügér volt. Majd ez a hely többet nem adott, ezért a két híd közé indultam. Megcéloztam a hídlábat. Első dobásra egy gyönyörű sügér küzdött a horgon. Körülbelül 25 centire saccoltam. Következő dobás, hasonló sügér. Megtaláltam őket! Utána csíptem pár egyen méretűt és megjött a kapás.

Bevágás után egyből nyikorgatta a féket, s majdnem kivette kezemből a botot.

Éreztem, hogy jó hal lesz. Ám az volt az igazi meglepetés, amikor egy akkora csíkos tetszett át a vízen, amekkorát még nem láttam, de még koránt sem volt meg, mert kettő méteres függőleges fal tetején álltam, a csali pedig a hal szája szélében. Ám szerencsém volt, mert mellettem nem sokkal egy levágott nád illeszkedett a domb aljához, hol ki tudtam emelni egyéni rekordomat.

Új fogásom teljes hossza 31 cm. Súlya körülbelül 70-80 dkg.

Fotó és mérés után ugyanott engedtem vissza, mint ahol kivettem. Aznap már nem volt több akció.

 

Másnapra is jutott egy

Másnap is kimentem oda pecázni. Hűvös reggeli idő fogadott, ma nem a tegnapi zöld gumiférget, hanem egy nimfát akasztottam a kapocsba. Elsőként egy átlagos sügér durrantotta le. Persze ma sem maradt el a nagy. A bot karikába, s nemsokára megütötte fülemet a fék zsizsegése.

Majd észrevettem, hogy ez is óriási. Hossza a múltkorival megegyező volt.

A parton töltött időm hamar véget ért ez napon. A felszerelés ami végigkísért az utóbbi napokban egy 0,5-4 grammos bot, 500-as orsó és 0,4-es fonott zsinór. Valamint szót ejtenék még a csalikról, én sügérezni a select és fishup gumikat használom. Remélem, lesz még szerencsém hasonló méretű sügérekhez legközelebb is.

Gratulálunk Bencének és kívánjuk neki, hogy még nagyon sok hasonló horgász élményben legyen része!

(Forrás: sporthorgasz.eu)

Halazin 

KAPCSOLÓDÓ

Mintha a “pokol fekete halát” mosta volna partra a víz Kaliforniában

gyilkosbalna

Megvan az első 30+os ponty az IBCC-n!

gyilkosbalna

Brutális dobás: 220 méter az új feeder távdobó országos rekord!

gyilkosbalna