#talaljfogast
Image default

Újra horogra akadt Kukó, a 44 kg-os tőponty

Újra horogra akadt Kukó, a 44 kg-os tőponty! A hatalmas rekorder ponty a tavalyi kifogása óta több mint 2 kg-ot hízott.

Közösségi oldalunkon nemrég jelentettük be, hogy a ismét sikerült partra terelni az ország legnagyobb pontyát. A hatvani “A Beton-tó” halállománya csaknem egyedülálló az országban. Az ország egyik legnagyobb vízfelülettel rendelkező horgásztavát a gigapontyok révén pontyparadicsomnak is nevezik – írja a Sokszínű Vidék cikkében.

A tóból még 2017-ben fogták ki először a magyar rekordnak számító, 40,40 kilós pontyot, melyet akkor a Kukó névre kereszteltek. 2022. május 25-én újra kifogták Kukót, a horgász Bubán László volt, aki már 42,25 kilósan tarthatta kezében a halat. Az óriás tövest a fotózás és a mérlegelés után visszaengedték a természetes élőhelyére.

Kukó általában májusban szokott jelentkezni, idén ez másképp történt, október 23-án sikerült egy horgásznak ismét kifogni a kaptális halat – írta a portál.

Mint beszámolnak róla, még délután érkezett Gyökér Róbert az A Beton tó partjára egy éjszakai horgászatra. Reggel 8-ig tervezte a pecát, mert másnap munkába kellett mennie. Tisztában volt vele, hogy a tóban korábban haltelepítés volt, ezért megpróbálta a kisebb pontyokat elkerülni, és mindkét botot 30 milliméteres CFB bojlival csalizta. A szerelékeket 4 méteres vízmélységben helyezte el.

Este 22 óra körül erős kapás jelentkezett. Amikor Róbert kézbe vette a botot, érezte, hogy ez egy hosszabb fárasztás lesz.

A hal elindult balra, de szerencsére nem volt arra horgásztárs akit zavartam volna, így nem erőltettem a halat, pláne, hogy egy finomabb, 3 méteres bottal horgásztam. A halat 40 perc után pillantottam meg, de ezután még többször visszakért 30-40 méter zsinórt. Itt már tudatosult bennem, hogy a tó legnagyobb pontyával, „Kukó”-val van dolgom. Csak akkor merítettem meg, amikor teljesen kifáradt

– mesélte Gyökér Róbert a Sokszínű vidéknek.

A horgász az előre összeállított fényképezőgépet a külső vakuval és állvánnyal gyorsan kivette a kocsiból, és néhány képet készített a mérlegelés után.

A hal tömegét a szerencsés pecás 44,4 kilóban állapította meg.

Miután az óriásponty visszaengedéséről egy 30 másodperces videót készített, felhívta Horváth Csaba barátját is, aki egyben a horgász szponzora.

Nagyon örült Csabi is a sikernek. Az éjszaka folyamán több kapásom nem volt, de így is jókedvűen tértem reggel haza. Eddig 30 kilogramm felett volt a rekordom, ezt már elég nehéz lesz megdönteni

– fogalmazott a horgász.

(Forrás: Sokszínű Vidék Fotók: Carp Friend Baits)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Közel 200 kiló halat fogott Csuti Balázs, az országos rakós botos bajnokság győztese!

gyilkosbalna

Így alakulnak a FŐHESZ jegyárai 2024-ben

szurkeharcsa

Öt horgászt kellett kimenteni az Ausztrál partoknál, mert kiharapta a gumicsónakot egy cápa

gyilkosbalna