#talaljfogast
Image default

Tökéletes 17-es tőponty akadt horogra a Tisza-tavon

Tökéletes 17-es tőponty akadt horogra a Tisza-tavon! A méltán népszerű horgászvíz ismét bizonyított: türelemmel és kitartással hatalmas halakat enged partra terelni!

A Tisza-tó (1988-ig Kiskörei víztározó) Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén. Létrehozásának legfontosabb okai a Kiskörei Vízerőmű működéséhez szükséges egyenletes vízhozam biztosítása volt, valamint az ugyanebben az időszakban, Tiszaújvárosban telepített új Tiszai Hőerőmű működéséhez szükséges magas vízszint biztosítása duzzasztással.

Területe 127 km², melyen mozaikosan váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Hossza (a Tisza folyása mentén mérve, vagyis nagyjából észak-déli irányban) 27 kilométer, átlagos mélysége 1,3 méter; a legmélyebb pontján azonban 17 méter mély. 43 km²-nyi sziget található benne. A csodás tó rendkívül népszerű a horgászok körében, hiszen változatos faunájával és kapitális halaival gyakran örvendezteti meg a pecásokat! Most éppen a szép tőponty akadt horogra.

Tisza-tavi Sporthorgász Kft. számolt be honlapján, hogy Tóth Zoltán karcagi horgásztársuk egy gyönyörű 17 kg-os pontyot fogott a Sarudi-medencéből.

„Csodás élmény volt kifogni (eddigi) életem halát! Minden pillanata mesés volt! Köszönöm TISZA-TÓ! Köszönöm önöknek is, mindenkinek aki tesz azért , hogy ez a csodálatos vidék ilyen ajándékokat ad!” – írta beszámolójában a szerencsés horgász.

Gratulálunk a fogáshoz!

 

Nemrég 20 kg feletti bajszost adott a Tisza-tó a három napos pecatúrán 

Tisza-tavi Sporthorgász Kft. pár napja számolt be honlapján a különleges pontyfogásról. Mint rövid bejegyzésükben kiemelik, Német Róbert három napos behúzós túrát tartott a Sarudi-medencében.

Szinte nyárias időjárásban, 153 méterről jött egy kapás, ami 30 perces csónakos fárasztást követett.
A PARTON PEDIG FERTŐTLENÍTÉS, MÉRLEGELÉS ÉS FOTÓZÁS UTÁN VISSZANYERTE SZABADSÁGÁT EZ A 21 KG-OS MATUZSÁLEM.

(Forrás és képek: Tisza-tavi Sporthorgász Kftl)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Majd’ 27 kilós lapátorrú tok akadt horogra Maconkán!

gyilkosbalna

A jegytípusok fele drágul, fele marad az idei áron jövőre a Tiszán

gyilkosbalna

Megérkezett a Duna-Drávához Tóbiás, a gemenci fekete gólya

gyilkosbalna