#talaljfogast
Image default

A zig-rig módszeres rapid peca több tucat gyönyörű halat hozott a Nagykállói-horgásztavon!

A zig-rig módszeres rapid peca több tucat gyönyörű halat hozott a Nagykállói-horgásztavon!

Tisza Balázs remek kis rapid horgászattal kapcsolatos beszámolót osztott meg magazinoldalunkkal. Balázs a Nagykállói- horgásztavon pecázott és gyönyörű halakat fektetett matracra!

Ismét egy rapid pecára ugrottam ki a nagykállói horgásztóra. Ezen a horgászaton a Zig-rig módszert alkalmaztam,  az előkém kb 2 m volt – írta Balázs.
Nehezen indult a peca de a folyamatos etetés meghozha a hatàsàt.

8 óra horgászat alatt sikerült fognom 29 db pontyot es 3 amurt.

Etetni a Stég Product method colour pelletet használtam Sweet Corn izesitésben. Csalizni pedig a 12-16 mm Cheese Pop-up bojlit használtam – árulta el a módszert.

Gratulálunk a sikeres pecához!

A Nagykállói-horgásztó

Nagykálló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyházától 14 kilométerre dél-keletre fekszik, az M3-as autópálya mentén – írja a nagykalloihorgaszto.hu.

A KFT által üzemeltetett 32 hektáros területen két tó található. A tavakból halat elvinni, megvásárolni nem lehet. Mindkét tó a Catch & Release (Fogd meg és engedd vissza) elv alapján üzemel. A 3 hektáros napijegyes horgásztó többnyire “pontyos” víz, de az egyéb halak is megtalálhatóak benne.

Itt a finomszerelékes horgászokat várják nagytestű pontyokkal, amurokkal akár több napos éjjel-nappali horgászatra sátorozási, tisztálkodási lehetőséggel. A pontyok többségének súlya 5-12 kg közt van, de találhatók benne nagyobb méretűek is.

A 18 hektáros bojlis tó hét szigettel, akadókkal tarkított. A zsúfoltságot kerülve csak 15 horgászállás lett kialakítva stéggel, csónakkal, faházzal. A faházak előtti terasztól öt méterre vannak a stégek. A faházak két darab emeletesággyal, hűtővel, mikrohullámú sütővel vannak felszerelve. Hideg időben fűtést tudnak biztosítani. Az állandóan nyírt fű, lombos fák, bográcsolóhelyek horgászállásonként négy személy részére biztosítanak zavartalan pihenést szórakozást – hívják fel a figyelmet.

Halállományuk nagyrésze pontyokból áll, de amur, süllő, csuka, compo is szép számban található benne. Vendégeiket óriáspontyok várják igen szép számban. A kitartó munkának köszönhetően halaik többségének súlya 5-15 kg közt van, de közel száz darab tizennyolc kilógramm feletti ponty található a tóban. Az óriáspontyok darabszáma a folyamatos telepítéseknek köszönhetően egyre gyarapszik, mellyel szeretnék vendégeik elismerését is kiérdemelni.

(Forrás: Tisza Balázs, nagykállóihorgaszto.hu)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Gigamennyiségű törpeharcsa került ki a Nagykunsági főcsatornából és a Malomzugi Holt-Zagyvából!

gyilkosbalna

Péntektől korlátozott időpontban horgászhatunk a Tisza-tavon

szurkeharcsa

Horgásszunk esős időben, vagy inkább ne?

szurkeharcsa