#talaljfogast
Image default

30 kg feletti “álomhal” a hatvani A Beton-tóból

30 kg feletti “álomhal” a hatvani A Beton-tóból! Kodaj Gábor hatalmas öröme vált valóra a kapitális fogással, hiszen “álmában sem gondolta volna, hogy ekkora hal akad a horgára”. 

A hatvani A Beton-tó kedvelt horgász célállomás a nagyhalas horgászat szerelmeseinek. A közel 130 hektáros bányatavat a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága nyilvánította horgászati vízterületté. Az egykori hatvani bányászat részét képező A Beton-tó halállománya csaknem egyedülálló az országban.

Ezt az a tény is alátámasztja, hogy évek óta mind a hazai, mind pedig a szomszédos, délkelet-európai pontytrófeát a hatvani A Beton-tóból fogják ki.

Az eddigi legnagyobb kifogott pontycsoda 42 kilogrammos volt.

“A horgásztó olyan mértékben múlta föl a cég várakozásait, hogy bővíteni kellett a stratégiai tervet, így a hatvani tó egy igazi pontyparadicsommá vált. A fejlesztés első mérföldköve a 2017 és 2018-ban épített öt gyönyörű, komfortos horgászház volt. Ezt követően több mint 200 horgászhelyet alakítottunk ki az A Beton-tó körül, amelynek állandó látogatói például a Hatvani horgászegyesület tagjai is” – írják honlapjukon az üzemeltetők.

A fent írt jellemzés valóban nem túlzó, amelyet bizonyít Kodaj Gábor hétvégi fogása is.

Gábor közösségi oldalán számolt be a nem mindennapi pikkelyes megfogásáról. Mint írja, “rapid”, egy  èjszakás horgászatra èrkezett, még világosban.

“A szomszèdokat kèrdezve hogy eszik-e a hal, arra az elhatározásra jutottam, hogy egy szem 20 mm-es Fish 31 bojlit rakok fel, amit megfúrva kikönnyitettem parafával. A másik botra viszont egy szem 25-ös mulberry bojli parafával könnyitve került” – írt a horgász

Mindkèt botomat 120 m távolságra húztam, minimál etetèssel.

Mikor besötètedett jelentkezett az első kapás, ami csak úgy füstölt. A hal a Fish 31 bojlit vette fel. Amikor a botot a kezembe vettem,már èreztem hogy nem lesz kicsi. Erős hal, kitartó küzdelme után a parton a kezemben tarthattam: 18+ volt a súlya. Fènykèpezès után mehetett is vissza èltető elemèbe. Visszahúzás után, èjfèl körül, ugyan erre a szerelèsre èrkezett egy füstölős kapás. Jó kis fárasztás után egy 15 kg súlyú halat tarthattam a kezemben.”

Hajnal 2-kor érkezett a meglepetés

Ekkor mèg nem is gondoltam mi jöhet mèg. Behúzás után 2óra magasságában,megjött az a hal ami mindenki álma! Vehemens kapás után, jött egy kő kemèny fárasztás. Álmomban sem gondoltam hogy egy ekkora hal van a horgomon. Kèrszer megmutatta magát, de mèg akkor sem gondoltam hogy 30+.

Három nagy kirohanás ès fèl óra fárasztás után,a bölcsőbe fektettem. Atya èg mekkora hal, mèg fel sem fogtam mi törtènt! Remegett kezem lábam. Hatalmas èlmèny volt.

A súlya kicsivel meghaladta a 30 kg-ot.

Fotózás után gyorsan engedtem is vissza.Nagyon nagy èlmèny volt látni egy ekkora matuzsálemet. Hát egy rapid peca is tud sikeres lenni ha jókor jó helyen jó csalival horgászunk – zárta sorait örrömmel Gábor.

Gratulálunk a hatalmas fogáshoz és további szép sikereket kívánunk!

(Forrás: Kodaj Gábor Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Pontyozásnak indult, végül gigantikus sügér akadt a horgára

szurkeharcsa

Lenyűgöző drónvideó mutatja, ahogyan visszatértek a nagy kócsagok a Balaton egyik legszebb nádasába!

gyilkosbalna

Újított a MOHOSZ: jön a horgászapplikáció

gyilkosbalna