#talaljfogast
Image default

Óriási csatában védte meg címét a Deák-Hipszki páros és lett újra országos bajnoka a csónakos pergetésnek!

Óriási csatában védte meg címét a Deák-Hipszki páros és lett újra országos bajnoka a csónakos pergetésnek!

A hétvégen rendezték meg a XXIII. Csónakos Pergető Országos Bajnokság 6., egyben záró fordulóját.  A MOHOSZ beszámolója szerint az utolsó forduló hűvös, szeles időben rajtolt el. Napközben az eső is eleredt, emiatt a korábban még intenzíven táplálkozó balinoka versenyre már diétát tartottak. Helyettük a sügérek és kősüllők voltak étvágyuknál. Azok, akik ilyen spotokat találtak, ütemesen tudták szedegetni a kisebb-nagyobb halakat, amelyekkel lehetett szépen haladni a ranglétrán – írták. Később a csukák is feléledtek, voltak, akik kevesebb, de darabosabb hallal is oda tudtak érni.

A 6. fordulót a Hírös Yacht-Daiwa Team / Császár István–Koncz Dávid nyerte, akik a kősüllőkkel érték el a nagyszerű eredményüket. A második helyen a Team Xzoga-Gawas / Fejes András Péter–Szirtes Marcell végeztek, akik hasonló technikával horgásztak. A harmadik helyen a Velence 2005 / Enzsöl Gábor–Mérten András végzett. A fordulóval lezárult a bajnokság is, amelyen nagyon izgalmasan alakult a vége.
Mindössze egyetlen pont előnnyel, de címet védve 2023-ban ismét a Team Zandertime Hungary / Deák Ferenc–Hipszki Róbert páros emelhette magasba a vándorserleget.
Világbajnok párosunk ezzel a hazai bajnokságok történetébe is beírta a nevét, hiszen még nem volt példa arra, hogy két egymást követő évben sikerüljön megnyernie egy párosnak a magyar bajnokságot. A második helyen a Halfogók Baráti Köre HE 2. / Gégény Viktor–Hodula Tamás páros végzett, a harmadik helyet a Team Xzoga-Gawas / Fejes András Péter–Szirtes Marcellszerezte meg. (Mindkét dobogós párosban korábbi magyar bajnokokat találunk, hiszen Gégény Viktor és Szirtes Marcell is álltak már a dobogó legmagasabb fokán.)

A pergető bajnok is beszámolt a győzelemről

Hipszki Róbert, a boldog “régi-új” pergető bajnok pedig így számolt be közösségi oldalán a nagyszerű győzelemről:
“A hétvége folyamán sikerült méltó módon zárnunk ezt az újabb felejthetetlen szezont Ferenc Deák cimborámmal.

Előző fordulóról hozott 1 pontos előnyünket végül kicentizve ugyan, de sikerült megtartanunk, ezzel a tavalyi évet követően, 2023-ban is a Csónakos Pergető OB Bajnokaiként zártunk, megvédve tavalyi címünket! Hatalmas gratuláció Gégény Viktornak és Hodula Tamásnak az ezüstéremhez, az utolsó pillanatig kemény harcban voltunk a bajnoki címért, a miénktől merőben eltérő taktikát alkalmazva, végül a két nap alatt pontszámban “X-lve”. Szintén hatalmas gratula Marcell Szirtes és András Fejes barátainknak a bronzéremhez, illetve minden kedves versenyző társunknak, akik megtiszteltek minket a szezon során színvonalas horgászatukkal. Köszönjük a ZanderTime – The Spinning Empire, a Pergető Birodalomnak és a Csepel Horgász Egyesületnek az egész éves támogatást! Megosztjuk veletek a hétvége legszebb halait, köztük nagy büszkeségemre az utolsó edzésnapon fogott, 111cm-es teljes hosszú, egyéni rekord csukámat, illetve az első versenynap “nagyhalas” taktikájával szákba terelt 91 és 103 cm-es csukáinkat, amelyeket pár combos balinnal sikerült megtámogatnunk az aznapi ezüstérmes helyezésünkhöz.

Ugyanitt hatalmas gratula kedves feleségemnek, Henrietta Bodnárnak, aki vasárnap első IFBB Fitness és Testépítő Magyar Bajnokságán rögtön Magyar Bajnok lett Wellness +164 kategóriában, ezzel két fős kis családunkban már mindenki magyar bajnoknak tudhatja magát!

Köszönjük családunknak az izgulást és szurkolást mindkét fronton a hétvégén!”

Gratulálunk a bajnokoknak és minden résztvevőnek!

(Forrás: MOHOSZ/ Hipszki Róbert Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Szép számmal érkeztek süllők Látóképre

gyilkosbalna

Tíz darab, tízkiló feletti tok jött a tízórás pecán, tíz méterre a parttól!

gyilkosbalna

25 feletti spanyol mintást csaltak horogra az IBCC-n Balatonboglárnál!

gyilkosbalna