#talaljfogast
Image default

10 kg feletti pontyok, gyönyörű compó, vörösszárnyú rakós bottal – Soltész Lóránt remekelt a Látóképi-tározón

10 kg feletti pontyok, gyönyörű compó, vörösszárnyú rakós bottal- Soltész Lóránt remekelt a Látóképi-tározón!

Újabb káprázatos halakat fogott finom szerelékkel Soltész Lóri – osztotta meg a nem mindennapi fogás részleteit a Látóképi- tározó Facebook oldalán.

A rakós bottal fogott nagytestű halai országos szinten is elismeréseket váltottak ki az elmúlt hónapokban a horgász berkeken belül, teljes joggal! Ez, természetesen Látóképnek is egy nagyszerű visszhangot ad, amellett hogy horgásztársuk tényleg nem mindennapi élményekkel gazdagodik hétről-hétre – írták.

Káprázatos Ősz!
A nyár derekáig nehezen adta a nagyobb pontyait a tó,de a hosszúra húzódott nyár, és ez a szokásosnál melegebb ősz valami fenomenálisra sikerült ! – kezdte beszámolóját Soltész Lóránt.

Utóbbi hetek délutánjain, kicsit sűrűbben próbáltam kimenni arra a 3-4 óra hosszára. Meglepődve,nyilván a melegnek is köszönhetően de 8m-es rakó távon még mindig kint voltak,vannak a halak.

Sikerült is egy pár testesebb példányt elcsípni ( 8.10 kg-tól egészen 13.90-ig) na meg compót, és előkerültek a gyönyörű vörös szárnyúak is!

Aki tud,és teheti, próbálkozzon még ebben a kicsit megbolondult, de csodás időjárásban!!
Üdvözlettel: Soltész Lóránt “

Gratulálunk a nagyszerű fogásokhoz és további szép sikereket kívánunk!

Közel 200 kiló halat fogott Csuti Balázs, az országos rakós botos bajnokság győztese

Hamár rakós, nemrég számoltunk be róla, hogy 3 kg híján két mázsa hallal győzött Csuti Balázs a rakós országos bajnokságon, hiszen a 3 forduló alatt 196.925 kg-nyit terelt szákba. A változó időjárás által komoly kihívásokkal nehezített verseny számos izgalmat tartogatott a rakós botos horgászat szerelmeseinek! Komoly keresztbeverések, izgalmas párbajok zajlottak a döntőn, sokszor idegörlő volt a kapástalanság, a lemaradó halak pedig pszichésen tették próbára a versenyzőket.
Már a kötelező edzésnap is nagyon érdekesen alakult – derült ki a MOHOSZ közösségi oldalán közzétett rövid beszámolóból. A jó idő sokakat kicsábított a helyszínre, így „teltház volt a pályán, nagyon sok, de gyakran nehezen megfogható halakkal.”
SOK VOLT A HALVESZTÉS, DE A JOBBAK 80-100 KG-OT IS ELÉRŐ FOGÁSOKKAL BÜSZKÉLKEDHETTEK.
A sok kisponty jelenléte zavaró volt, így a versenyzőknek – az edzésnap tapasztalatait levonva alkalmával – jól kidolgozott taktikával kellett készülniük a 3 fordulós versenyre.

II. Free style rakós botos Ob 1. forduló

Az időjárás rendkívül kegyes volt a versenyzőkhöz, hiszen ragyogó napsütésben, lengedező szélben horgászhatott a mezőny. A kiváló időnek köszönhetően, ahogy az várható volt, megjött a halak kapókedve is. Összesen másfél tonna halat fogott a 40 fős mezőny az első fordulóban! – írja a Szövetség.
CSUTI BALÁZS 92 KG-OS FOGÁSA A VERSENY ABSZOLÚT „TOP FOGÁSA” VOLT.

II. Free style Rakós botos OB 2. forduló

A második fordulóban megismétlődött az előző napi eredmény, hiszen újra 1,6 tonna hallal zárták az etappot a versenyzők. Az élen sem történt változás, Csuti Balázs újabb szektorgyőzelmèvel ( 70 kg halat fogott) 2 ponttal bajnok esélyesként várhatta a záró fordulót. Brogyanyecz Roland és Bognár Gyula3-3 ponttal követték, de az ötpontosok Polyák Csaba, Magyar Gábor és a hatpontos Hamar Ferenc után sokan nyolc ponttal izgulhattak az utolsó forduló előtt.

 Végeredmények:

Az utolsó fordulóban az érkező hidegfront rárúgta a mezőnyre az ajtót. Tíz fokkal hűlt le a levegő, erős szél, és eső tette próbára a versenyzőket. A megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kellett, hiszen a halak kapókedvén is tetten érhető volt a frontbetörés. Nehéz volt halat fogni. Komoly keresztbeverések, izgalmas párbajok zajlottak a döntőn, sokszor idegörlő volt a kapástalanság, a lemaradó halak pedig pszichésen tették próbára a versenyzőket.
A BAJNOKSÁGOT AZONBAN MOST IS A LEGJOBB NYERTE, AKIT EZ ÉVBEN CSUTI BALÁZSNAK HÍVNAK.
Az újdonsült magyar bajnok 5 ponttal, a mezőny legtöbb fogott halával szerezte meg az aranyérmet (összesen közel 200 kg halat fogott!). A második helyen Bognár Gyulavégzett 6 ponttal, míg a bronzérmet Brogyanyecz Roland7 ponttal szerezte meg.
„Jövőre várhatóan még több nevezővel találkozhatunk a bajnokságban, hiszen abban mindenki egyetért, hogy komoly potenciál van a rakós botos pontyhorgászatban.” – zárta sorait a Szövetség.
Mi pedig gratulálunk a szép eredményekhez, és további sikeres pecákat kívánunk minden résztvevőnek!
(Forrás és képek: MOHOSZ)

KAPCSOLÓDÓ

Három botos, sorhorgos orvhorgászt fogtak a hajdúsági halőrök

gyilkosbalna

Megvan a hatodik 30 feletti ponty a Balatonból idén!

gyilkosbalna

Újra megdőlt az országos koi ponty rekord!

gyilkosbalna