#talaljfogast
Image default

5 kg feletti balin ugrott rá a gumihalra az RSD-n!

5 kg feletti balin ugrott rá a gumihalra az RSD-n! Márkus Gergely Sándor gyünyörű balint akasztott Csepelnél.

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán.

Most egy kapitális balint kaptunk tőlük.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A Balin TÖMEGE 5,150 KG VOLT, MELYHEZ 67 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 46 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat február 25-én, a délutáni órákban akasztotta meg Márkus Gergely Sándor a Neptun Horgász Egyesület tagja. A balin gumihalra vágott rá.  A horgász felszerelése egy 1,95 m-es 5-20 grammos pergető bot volt. A fárasztás csónakból történt és nagyjából 8-10 percig tartott.

Rekordponty helyett hatalmas harcsàval és busával kezdte az évet az RSD-n Siket Máté! 

Rekordponty helyett hatalmas harcsával és busával kezdte az évet az RSD-n Siket Máté .közöltük nemrégen. Bojlizás közben érte őt hatalmas meglepetés, nem is egy, hanem mindjárt két alkalommal.

Siket Máté neve ismerős lehet a horgászberkeken belül, hisz több alkalommal letette már névjegyét hatalmas fogásaival az RSD-nNyáron büszkélkedhetett immáron 50. Regisztrált rekordpontyával.

Máté 8 éves kora óta horgászik az RSD-n. Két éve Jankovich Krisztián, a Feedermania & Venom alapítójának és tulajdonosának unszolására kezdett el bojlizni. Előtte többnyire a method feederezést erőltette,ahol szintén Krisztián volt a mentora, és abban a műfajban is sorra fogta a szebbnél szebb halakat.

“KÖRÜLBELÜL MÁSFÉL ÉV ALATT SIKERÜLT AZ 50DB REKORDLISTÁS PONTYOT BEHITELESÍTENI”

-mesélte magazinunknak.

Siket Máté egyik legszebb fogása

Módszerváltás és keresőpeca a siker kulcsa

Manapság már szinte csak a bojlizást preferálja, mert így sikerült igazán kapitális bajszosokat kivarázsolnia szeretett vizéből.

Máté úgynevezett “keresőpecát” folytat leginkább. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy nem egy, megszokott és etetett helyet vallat, hanem “megy a halak után”.

“Nincs fix etetett helyem, és gyakran váltogatom a helyeket emiatt. Ezen a vízen szerintem etetéssel nem lehet megállítani a pontyot, annyi természetes tápláléka van (kagylók rákok stb), így menni kell utánuk. Persze fontos a helyismeret, de

A “félszemű” RSD-s tőponty

HA 1 NAP KAPÁS NÉLKÜL VAGYOK VALAHOL, AKKOR ODA MÁSNAP BIZTOS HOGY NEM MEGYEK”

– számolt be eddigi tapasztalatairól.

Nagyhalas meglepetésekkel teli évkezdés

A tegnapi napon a ráckevei Somlyó-szigetre vezetett útja első 2024-es horgászatára. Szokás szerint a kapitális pontyok lettek célba véve. Ennek ellenére Korántsem gondolta volna, hogy rendkívül fordulatos események elébe néz az elkövetkezendő tizenpár órában.

A nap eleje elég eseménytelenül zajlott, aztán egyszer csak jött a meglepetés!

“Egész nap kapás nélkül voltam, aztán kb délben volt 3 csippanás a jobbos botomon. Úgy voltam vele, hogy kiveszem inkább és frissítem a csalit, de a harcsa rajta volt már. Gondolom beleúszott a horogba, megérezte és leült. A farka végében volt akadva a horog, így elég nehéz volt a fárasztás.

A viharos szélben kb 35 percig tartott a küzdelem” – írta le nekünk az első nagy fogás beszámolóját.

A HATALMAS RAGADOZÓ 150CM ÉS 28.5 KG VOLT.

Gyors fotó után a kapitális harcsa azonnal visszanyerte szabadságát. Ezután újra bevetette készségeit, és folytatódott a hideg estébe nyúló horgászat.

Az RSD horgászrendje szerint 20.00-ig lehet pecázni a téli időszakban. Szerencsés horgásztársunk ennek eleget téve 19.55-kor szedte ki a cájgoka, már-már nyugtázva az amúgy sem sikertelen napot. A második készég kitekerésekor elnehezedett botja, és  újabb meglepetés következett.

 EGY HATALMAS,MAJDNEM 40 KILÓS BUSA AKADT HORGÁRA.

A fárasztás közel 40 Percig tartott. Akárcsak az előző halnál, gyors fotó után szabadon úszhatott el a gigantikus planktonevő is.

Habàr invazív faj, külső akadásnál a horgászrend szerint kötelessége visszaengedni. Így is tett.

Siket Máté tegnapi napja határozottan igazolja azt a teóriát, hogy sosem mész ki hiába horgászni. Valamint azt is 110%-osan, hogy “Amíg be vannak dobva a botok, mindenre van esélyed”.

Nappali fotó a 40-es busával

 

Gratulálunk a gyönyörű vadvizi halakhoz, és további sok sikert kívánunk Máténak az év elkövetkezendő horgászataihoz!

(Forrás: RSD)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Egynyaras pontyok telepítésével kezdte meg az évet az RSD

gyilkosbalna

Félelmetes, 13,2-kg-os, 120 centis gigacsuka jött a Lupán!

gyilkosbalna

Idén több mint 5 tonna törpeharcsát távolítottak el a Csongrád megyei mellékvizekből

szurkeharcsa