#talaljfogast
Image default

Bojlira csábult el a hatalmas fehér tok a népszerű horgásztavon

Bojlira csábult el a hatalmas fehér tok a népszerű horgásztavon! A kapitális hal súlya egészen pontosan 21.75 kg-ot nyomott. 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

Most éppen egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A fehér tokot a felvidéki Majoros Péter szákolta meg január 6-án. A tokhal a Rekord-tónál akadt horogra, és bojlit vett fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 21.75 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 121 CM, MÍG KERÜLETE 58 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Szászpán három 20 kg felettit fogott Szabó Ádám és csapata! 

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy Szabó Ádámék visszatérő vendégként látogatták meg a Szászpa Horgásztót. Jó szokásukhoz híven a már bevált 14-es állást választották az elmondásuk szerint “rövidke” ,  24 órás horgászathoz. Habár a tó “legje”, a 37 kilós Nagy Fehér most nem mutatta magát, azért “kisebb” tesóit odaküldte a csapathoz.

Az országos hírnévű Szászpa Horgásztó az 5-ös főút 65-ös kilométerénél található, Lajosmizsétől 1,5 km-re Budapest felé. A gyönyörű természeti környezetben fekvő horgásztó két külön tóból áll. Egy 4,5 hektáros nagyobb tó, amiben közkedvelt őshonos fajták gazdagon találhatók, 20 db horgászhellyel. Emellett egy kisebb, 0,5 hektáros tó, ami a biztos fogás érdekében – egyfajta vígasztóként – tömve van kisebb halakkal, 5 db horgászhellyel várja a horgászokat.

“Szerencsére ismét nem úsztuk meg hal nélkül.” – írták a srácok Krisztának, a rendkívül kedves és vendégszerető tógazdának.

  

Az egész napos horgászat során

HÁROM KOMOLY ERŐVEL RENDELKEZŐ 20+OS TOKHAL AKADT HORGUKRA, A MAGUK 26.4 KG , 25 KG ÉS 23 KG TESTSÚLYÁVAL.

A hatalmas tokok mellett egy 12 kilós ponty is partra került.

A 12 kg-os meglepetés ponty

Ádámék beszámolója szerint halibut pelletes etetésre, és szintén halibut pelletes, valamint pop-upos horogcsalira jöttek ezek a gyönyörűségek.

Az ajándékba hozott aranyhalak is hozhatták meg a szerencsét

A csapat érkezésekor egy jópofa kis esetről számoltak be a horgásztó oldalán. Ádámék a felszámolni kényszerült kerti tavukból hozott aranyhalakat ajándékoztak a tulajoknak, akik a kisebbik vízrészbe helyezték el őket, hogy idővel szép nagyra nőhessenek.

“Szemet gyönyörködtetően szép, hosszú uszonyú aranyhalak érkeztek a kis tóba, Szabó Ádám Horgászunknak hála! 
Hiába, a mai sporthorgász már nemcsak hogy nem visz haza halat a tóból, de alkalmanként még hoz is bele.
Bárki, aki bármilyen okból felszámolni kényszerül a kerti tavát, de szeretné ha a halai egy szuper helyen élhetnének tovább, nyugodtan válassza a Szászpa kis tavát és engedje szabadon itt őket! ” – olvashatjuk közösségi oldalukon.

Ki tudja, lehet a szabadon engedett szerencsehozó pikkelyesek hozták meg a sikert a srácoknak! :)Gratulálunk a gyönyörű fogásokhoz!

(Forrás: Maconka, Szászpa Horgásztó Facebook)

Halazin

 

KAPCSOLÓDÓ

Óriás méretű sügérekkel indította az évet a svéd horgász

szurkeharcsa

Busákat gyérített a Csongrádi Szövetség

gyilkosbalna

A Duna tetőzött Budapestnél, de a Tiszán újabb árhullámra számítanak

szurkeharcsa