#talaljfogast
Image default

Egy tizenhárom éves fiú döntötte meg a brit bodorka rekordot

Egy tizenhárom éves fiú döntötte meg a brit bodorka rekordot. A gigantikus keszeg 2,18 kg-ot nyomott és pontyozás közben akasztotta a fiatal horgász. 

Az ifjú Arthur Barclay egy hatalmas 4 font 8 unciás (2,18kg-os)  bodorkát terelt a szákba, amivel megdöntötte az országos rekordot. A fiú kenyérgomgócot lebegtetve horgászott pontyokra egy kelet-angliai magántavon -közölte az Anglingtimes.

A 13 éves iskolás fiú azt tervezi most, hogy hivatalos igényt nyújt be a Brit Rekordhal Bizottsághoz, abban a reményben, hogy a történelmet író példányt új hivatalos rekordként ismerik el.

Ha a hatóságok jóváhagyják a rekordot, akkor ez a hal kényelmesen megdöntené Keith Berry jelenlegi, 4 font 4 unciás ( éppen 2 kg-os) rekordját, amelyet 2006-ban fogott egy észak-írországi állóvízből.

“Kenyérrel céloztam meg a pontyokat a felszínen, a testvéremmel, Charlie-val és Ned barátommal”

– mesélte.

“A körülmények tökéletesek voltak, és volt egy olyan érzésem, hogy ez egy jó fogás lesz. Este 7 óra körül akasztottam meg a halat.” A horgász a hal lassú mozgásából tudta, hogy nem  ponttyal  van dolga. “Gyorsan rájöttem, hogy ez egy szörnyeteg, és a bátyám, Charlie szákolta meg a halat, húzta alá a matracot és hozta a mérleget.”

Hivatalosan is szeretné elismertetni a rekord fogást

Miután felhívták az édesanyjukat, Sarah-t, aki odasietett, hogy fényképeket készítsen és tanúja legyen a mérlegelésnek, Arthur rájött, milyen jelentős is a fogása.

“Mindannyian annyira megdöbbentünk és izgatottak voltunk”

– tette hozzá.

“Évek óta arról álmodtam, hogy kifogok egy igazán különleges halat, szóval ezt a halat kifogni felejthetetlen volt!

“A BRFC-hez és a Guinness Rekordok Könyvéhez is be fogom nyújtani az igényemet!” A fogást követő napon Arthur és az anyukája a Suffolk Water Parkba mentek, ahol megmutatták a képeket a szervezet munkatársainak.

“Szerettünk volna találni egy hivatalos személyt, aki igazolja a fogását, és bemutattak egy EA-tisztnek” – mesélte Sarah.

“Rengeteg kérdést tett fel, és alaposan megnézte a képet. Azt mondta, hogy ez valószínűleg brit és világrekord. Mindenki odajött, hogy megnézze a képet és beszélgessen Arthurral – el voltak ámulva, hogy ez a fiatalember ilyen hatalmas halat fogott! Az EA tiszt azt mondta, hogy akár 100 évig is horgászhatnál, és soha nem látnál ilyet.”

(Forrás: Anglintimes)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Lenyűgözően különleges kék homár akadt francia halászok hálójába

gyilkosbalna

FRISSÍTÉS ! Hatalmas compó az RSD-ből! Megdőlt az országos rekord !

gyilkosbalna

Csak úgy falták az ízletes pelletet a pontyok a februári pecán!

gyilkosbalna