#talaljfogast
Image default

Hatalmas busa akadt horogra az RSD-n

Hatalmas busa akadt horogra az RSD-n! Mérleg híján a hal pontos tömegét nem sikerült meghatározni, de méretei alapján jóval 80 kg fölé saccolták. 

Tiszavári Gergő Attila nem mindennapi fogásnak örülhetett, a szerencsés sporthorgász gigantikus busát fogott.

A Ráckevei-Soroksári Dunaág országos hírű horgászvíz, a híradások gyakran számolnak be a folyó ezen szakaszán történt bravúros fogásokról – írja a sokszinuvidek.hu.

Január 4-én a Soroksári Dunaág Dömsödi szakaszán pergettünk barátommal kisebb süllőkre, ekkor akadtam ebbe a “gyorsvonatba”. A busa tipikusan az a hal, ami a legendákat szüli, mindig erősebb mint a horgász felszerelése…. Nekem szerencsém volt, mert csónakból tudtam fárasztani, de így is 50 percet húzgált fel-alá

– idézte fel a horgász a Sokszínű vidéknek.

A csata végén, amikor a víz tükrén elterült az óriás, Tiszavári Gergő Attila már tudta, hogy ez nem mindennapi busa.

FACEBOOK / TISZAVÁRI GERGŐ ATTILA

Bár mérleg híján Attila a hal pontos tömegét nem tudta megállapítani, az uszonyos így is tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezett.

Kivittük a sekélyebb vízbe. A hal hossza 145 centiméter, a kerülete 122 centiméter volt. Olyan 80, vagy inkább 90 kiló feletti lehetett. Nem tudtuk lemérni, mert nem készültünk 100 pluszos mérleggel… A legnagyobb hitelesített busa hossza egyébként 120 centi, a kerülete pedig 106, szóval, ez bőven több volt annál

– fejtegette a horgász.

Attila azt is elmondta, hogy 88 kilogramm a világrekord, ezért nagyon sajnálja, hogy nem történt hivatalos mérés. Leginkább az lebegett a horgász szeme előtt, hogy vigyázzon az óriás halra, és sérülés nélkül visszaengedje a folyóba.

Én 120 kiló vagyok, mellé 186 centi magas. Ahogy a fotókon is látszik, ez a hal bőven 88 felett lehetett…

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Nemrégiben hatalmas, 48 kg-os albínó busa akadt horogra az RSD-n!

A szerencsés fogás Kovács Szilárd, a Duna-ág egyik fanatikus horgászának nevéhez fűződik. A különleges óriást egy igen eredményes pontyozás során sikerült kifognia – számoltunk be a kapitális fogásról cikkünkben.

” Hétvégén igen jól sikerült az év utolsó éjszakai horgászatunk. Két barátommal (Pityuval és Ádival) fogtunk pár szép pontyot és

EGY NEMMINDENNAPI RITKASÁG IS MEGLÁTOGATOTT MINKET EGY ALBÍNÓ BUSA AMI 48KG NYOMOTT.

Fagyos éjszakákkal dacolva nagyon jól ettek. Soha rosszabb évzárást.” –számol be róla egy, az adott vízterülethez tartozó Facebook csopotban.

(Forrás: Sokszínű Vidék)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Kétszer is megdöntötte a saját rekordját az óriási compókkal a szerencsés angol horgász!

gyilkosbalna

Miért igazán károsak az invazív halfajok vizeinkben? 2. rész, A törpeharcsa

szurkeharcsa

Hosszú évek után ismét bütykös ásóludak fészkelnek a Hortobágyi-halastavon!

gyilkosbalna