#talaljfogast
Image default

Februári álompeca: tíz vadponty az aprócska patakból!

Februári álompeca: tíz vadponty az aprócska patakból! Sokan nem is gondolnák, hogy milyen gyönyörű halakat rejtenek az apró vizeink!

Februári álompeca a patakon? – címmel osztott meg egy nagyon élvezetes beszámolót a TG Fishing közösségi oldalán. Gergő gyönyörű halakat fogott egy olyan helyen, ahol más nem is gondolná, hogy egyáltalán érdemes lenne akár csalihalat is fogni. Lássuk hát a beszámolót!

“Magam sem gondoltam volna, mikor reggel félálomban kinyomtam a “vekkert”, hogy ma ilyen eredményes horgászatban lesz részem

egy szűk 3-4 méter széles csatornán. 

Nem volt semmi különösebb tervem a nappal kapcsolatban, csupán kíváncsi voltam, a szokatlanul tavaszias időjárás táplálkozàsra ingerli-e a bajszosokat. Tejszerű ködben szeltem az utat célterületem felé, de szomorúan kellett konstatálnom, a tavaly téli helyem foglalt volt.
Gyors újra tervezés, mi legyen? Üljek be a spori mellé és kockáztassam, hogy esetleges hangoskodással elijessze a halakat? Tudniillik itt egy rossz lépés és a halaknak illa-berek… No ez nem én lennék, maximalista lévén nemhogy új szakaszt kerestem, egyből más vízterület után is néztem.

A kis patak régi ismerős, próbálkoztam már itt jó pár éjszakát télen fikarcnyi eredménnyel. Most mégis mellé tettem le a voksom. Bíztam benne, hogy a nap melengető sugarai hamarabb életet lehelnek a sekély folyócskába. Nagyjából egy fertályórányi caplatás kellett, s megtaláltam azt, amit kerestem.

Jókora toló hullám jelezte helyben vagyok.

Előkaptam a cájgot, előke fel, jelző bekapcsol…hát nem kapcsol! Elromlott a technika?! Nézem, tavaly óta beizzítva maradt a siren…

10 vadponty és egy domi!

Áttúrom a táskát, hátha kezembe akad a kósza elem, de nem így lett. Csörgetem párom, gyorsan hozza a zsebtelepet, ne aggódjon könnyen ide navigálom. Mérgelődök, hisz hiába a hajnali indulás, majd 10 lett mire minden a helyére került.  Éppen csak becsobbant a túlparti nádas tövébe az alsó szerkó máris lekérte a 100 méterre lévő pálcát valami.

Ellenfelem vadul robog a cuccal, tudta az élete múlhat rajta, viszont hamar megálljt parancsolok. Szép nyurga fekszik a merítőmben, néz rám ijedten, gyorsan megszabadítom a kampótol, majd csalizni kezdek. Hirtelen elementáris kapás szakít meg. Még fel sem ocsúdtam az előző harcból már újabb delikvenssel kell felvennem a kesztyűt.

Ő már komolyabb játékos, surranna be az akadó alá, de nem engedem. A síró féken állítva átveszem az irányítást, óvatosan terelgetem felém. Mikor már azt hittem “nyertem”, pisztrángokat megszégyenítő sziluettet mutatott be ellenfelem. Ezek már az utolsó trükkök, hamar szákba kanyarítom a hibátlan 7-8 kilós nyurgát. 

Egészen alkonyig 9-szer riasztottak a halak, melyből nyolcszor én kerültem ki győztesen.

10 darab ponty, plusz egy domolykó lett a “zsákmány” kevesebb, mint hét óra leforgása alatt.

Azt gondolom, ez még egy telepített vízen is megsüvegelendő teljesítmény lenne, így februárban…

Az utóbbi két horgászatom a csoda kategóriába tartozik. 4 óra alatt 60(!) darab süllő a Balatonon, majd 10 vadponty egy átlátszó vízű patakból télenRemélem hasonló lesz a folytatás, mert akkor kiváló évet tudhatok majd magam mögött…”

Gratulálunk a remek horgászathoz és köszönjük a színes beszámolót!

(Forrás: TG Fishing)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Horgászok segítségét kérik az invazív nutria állományának felméréséhez

gyilkosbalna

Már megjelentek az első tiszavirágok a Tiszán

gyilkosbalna

Legsötétebb rémálma vált valóra a floridai szörfösnek, akit arcon harapott egy cápa

gyilkosbalna