#talaljfogast
Image default

Véget ért a harcsafogó országos bajnokság első fordulója

Véget ért a harcsafogó országos bajnokság első fordulója. Nagyon érződött a lehülés a harcsák kapókedvén.

Bár az utolsó éjszaka sem hozta meg a harcsák étvágyát, a versenyzők mégha fáradtan is, de feltöltődve várták az utolsó órákat. A Tiszalúci Holt-Tisza vadregényes világa és a soha nem tapasztalt vendégszeretet megismételni való élményként él a versenyzőkben – írta közösségi oldalán a Magyar Országos Horgász Szövetség – MOHOSZ.

Az utolsó 24 órában már csak azok a csapatok tudtak harcsát fogni, akik az adott szakaszon megtalálták éppen azokat a halakat, amelyek hajlandók voltak kellő intenzitással táplálkozni. Ez legjobban a címvédő HEBOSZ-MADCAT csapatának sikerült (Bodnár János, Sárvári Mátyás Márk, Sós János). Ők címvédőként az utolsó éjjelen megfogott 28 kilogramm feletti harcsával végül magabiztosan nyerték az idei OB első fordulóját. Második helyen végzett a Yuki Fighters Team (Pokoraczki Adrián, Pokoraczki István, Takács Tibor) akik remekül kihasználták azt a rövid időszakot, amikor a harcsák még aktívan táplálkoztak. A harmadik helyezett Catfish Boys (ifj. Pölöskei Tibor, Megyesi Attila) is gyorsan megfogta halait a B szektorban, ahol a verseny második felében már egyáltalán nem táplálkoztak a harcsák.

Az első forduló végeredménye:

A hideg visszavetette a bajuszosok kapókedvét!

Nehéz terep volt a harcsások számára a kedvezőtlen időjárás. Megkezdődött a IV. Harcsafogó OB. első fordulója Tiszalúcon  – közölte Facebook oldalán a MOHOSZ, melyről magazinoldalunk is beszámolt.

Mint írták, az elmúlt 24 órában tapasztalt jelentős lehűlés, nemcsak a vízhőmérséklet csökkenésén (nagyjából 2,5 fok), hanem a fogások számán is erősen érződik. A versenyzők alig láttak halat a mederben. A harcsák vélhetően ügyesen megbújtak az ezernyi bedőlt fa takarásában.

Egyet-egyet ezért elcsípnek, így lassan a csapatok fele fogással iratkozik fel a mérlegelőlapra. Egyre többen próbálják becserkészni a fiatal harcsákat, hogy értékes pontokat mentsenek a következő fordulóra – közölte a Szövetség.

(Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség – MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tekintélyt parancsoló 21-es fehér tok akadt horogra

gyilkosbalna

Sorra fogják a szebbnél-szebb compókat a népszerű tavon!

gyilkosbalna

Vízpart helyett egy iskola udvarában fészkel évek óta a tőkés réce család

gyilkosbalna