#talaljfogast
Image default

Hatalmas angolnát fogott élete első horgászatán az 5 éves kisfiú!

Hatalmas angolnát fogott élete első horgászatán az 5 éves kisfiú!

Az ötéves Harry Burton életében először horgászott az apjával, Richarddal, amikor horogra csalta a hatalmas, 5 font 12 unciás (2,6 kg)  angolnát. Érdekesség, hogy a kisfiúnak ez volt egyben élete első hala!

Az apa-fia páros az Evesham melletti Manor Farm Leisure-nél horgászott. Method feeder technikával próbáltak szerencsét. Alighogy bedobták a botot, kisvártatva érkezett Harry élete első kapása. Édesapja, Richard azt hitte, hogy pontyot fogott fia, azonban nagy meglepetésre a kis horgásznál is hosszabb angolna bukkant a felszínre!

„Ez volt az első közös horgászatunk! Mivel Harry már egy ideje kérte, hogy menjünk horgászni, és mivel az időjárás ígéretesnek tűnt, belevágtunk” – mesélte Richard az Anglingtimesnek.

„Felcsalizta és bedobta a saját feederét, és öt percig sem volt a vízben, mire olyan kapás érkezett, hogy majdnem behúzta Harry botját.” – emlékezett vissza az apa.

„Feltételeztem, hogy ez egy ponty volt, mivel rengeteg van a tóban, és elég erősen húzott, azonban nem hittem a szememnek, amikor egy hatalmas angolna bukkant a felszínre.”

„Küzdöttünk, hogy a megszákoljuk. Az óriási angolna hosszabb volt, mint Harry. Nem sűrűn fog az ember egy nála nagyobb halat, nem is beszélve élete első haláról.” – tette hozzá Richard.

„Harry nem akart túl sokat foglalkozni vele, ezért gyorsan elkaptuk és aztán visszaengedtük, ezt a halat egyikünk sem fogja soha elfelejteni!” – zárta Richard boldogan.

(Forrás: Anglingtimes)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Éjféli, majd’ 20-as pikkelyessel dőlt meg a Fás-tavi pontyrekord!

gyilkosbalna

Világrekord harcsát fogott, de ellopták tőle, majd egy év múlva még nagyobb hallal döntötte meg a csúcsot!

gyilkosbalna

Banános-rákos bojli lett a veszte a balatoni húszas tükrösnek

gyilkosbalna