#talaljfogast
Image default

Horogra akadt Púpos, a Kis-Balaton királynője!

Horogra akadt Púpos, a Kis-Balaton királynője! Szoják Benedek horgásztársunk fektette matracra a jól ismert 20+-os pikkelyest! 

A Balatoni Hal osztotta meg közösségi oldalán Benedek Szoják rövid beszámolóját, aki a horgász berkekben népszerű tövessel akadt össze.

“Ő Púpos, a Kis-Balaton királynője. Súlya 22.380 gramm volt, és szerda hajnalban fogtam egy szem 24mm-es szénhidrátos csalival. Két éve ő a legjobban vágyott célhalaim egyike, most végre megtisztelt egy kép erejéig. Csodálatos hal!”

Gratulálunk ehhez a gyönyörű fogáshoz!

Már hat 30-as pontynál jár idén a Balaton!

Zimmermann Árpi életében először horgászott a keleti medencében, és nem is akármilyen eredménnyel! 

hatodik 30-as balatoni ponty érkezéséről számolt be a Balatoni Hal közösségi oldalán. Mint írják, Zimmermann Árpi horgászatának első napjaiban, a maximális távra húzva, egy szem 30 mm-es halas bojlival megdöntötte az egyéni pontyrekordját, hiszen egy kereken 30 kg-os, meseszép tükörpontyot terelt a merítőjébe.

Az eredményes horgásztól a Balatoni Hal azt is megtudta, hogy a bajuszos egy erős húzós kapással jelentkezett, a fárasztás pedig örök emlék marad.
Gratulálunk Árpi! – írták örömmel.

Pár napja érkezett meg az idei ötödik 30+os balatoni ponty is!

A hatalmas tükrös 32,75 kg-os és 85 cm hosszal mérlegelt! 

Büszkén osztotta meg közösségi oldalán a Balatoni Hal, hogy Mészáros Ferenc Horgásztársunk nevéhez fűződik az idei év ötödik 30 kg feletti fogás a Balatonon.

Posztjukban megjegyzik, hogy Ferenc a keleti medence déli partján Balatonakarattyán, a Lidó strandon csalta horogvégre a képen látható  rekordlistás pontyot. A végszereléket partról dobva juttatta be, melyen egy szem 20 mm-es fűszeres bojlit alkalmazott a hajszálelőkén.

A NAGYSZERŰ TÜKRÖST 85 CM HOSSZAL ÉS 32,75 KG-OS TÖMEGGEL MÉRLEGELTÉK A HALŐR KOLLÉGÁK JELENLÉTÉBEN.

Horgásztársunknak ezúton is gratulálunk a fogáshoz, a segítőknek pedig köszönjük a közreműködést! – zárták a bejegyzést.

35,625 kg-mal új balatoni pontyrekord született az IBCC-n!

Néhány napja írtuk meg, hogy a gigantikus pontyot az IBCC 4. napján csalta horogra a 244-es helyen horgászó AQVARIUS TEAM! 

Reggelre mindhárom medencében másodfokú viharjelzés fogadta a mezőnyt, ráadásul kitartó eső is párosult hozzá. A kora délutáni órákban mindhárom medencében felkerült az elsőfokú viharjelzés, így újra útnak indulhattak a csapatok és be tudták vinni a végszerelékeket – számolt be közösségi oldalán a neves verseny 4. napjáról a Balatoni Hal. 

A folytatásként pedig szenzációs hírrel szolgáltak:

A 244-ES HELYEN HORGÁSZÓ AQVARIUS TEAM TEGNAP DÉLUTÁN SIKERESEN MEGAKASZTOTTA, MAJD PARTRA TERELTE AZ ÚJ HIVATALOS BALATONI REKORDPONTYOT SIÓFOKON, AZ ARANYPARTON!

A fantasztikus tőpontyot 35,625 kg-os tömeggel hitelesítették kollégáik a helyszínen – tették hozzá.

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Gyönyörű, 25 kilós tövessel dőlt meg a békésszentandrási Sirató-holtág rekord!

gyilkosbalna

Hihetetlen teljesítmény: 3 nap alatt 1200 km-t repült a Nagykanizsa mellett megpihenő halászsas!

gyilkosbalna

37 kilós busát fogott egy órás küzdelem után Jankovich Krisztián!

gyilkosbalna