#talaljfogast
Image default

IWCC verseny után vette fel a bojlit Gyékényesen a 20+ os tükrös

IWCC verseny után vette fel a bojlit Gyékényesen a 20+ os tükrös! A gyönyörű tükörpontynak a 24 mm-es csípős kolbászos csali tetszett meg.

Bár a december esővel, hóval, sokszor sárral meghozta a mínuszokat, ez egy vérbeli horgász kedvét nem szegheti! A legelhivatottabbaknak rossz idő ide, vagy oda, kitartóan vallatják a kedvenc horgászhelyeiket!

Így tett a minap Hírt Gábor is, aki a Gyékényesi horgásztóra látogatott el. Mint ahogyan a népszerű horgászvíz közösségi oldalán írják, éppen előttevaló nap ért véget az IWCC Gyékényesen. Ettől függetlenül gondolta Gábor, hogy “rápróbál, hátha sikerül eljutni kapásig.”

Mint meséli, éjfél után kicsivel erőteljes húzós kapásra emelt rá, és mint kiderült, a képen látható csodás 20,80-as hibátlan tükrös vette fel a csaliját!

A szerencsés horgász elárulta, hogy az etetés és csali Bojli CFB Csípős Kolbász 24mm főtt bojli volt, mely a hideg vízben aktívan dolgozik külső rétege finoman oldódik a decemberi hideg vízben.

Gyékényes, a kedvelt horgászvíz

A Gyékényesi horgásztó több, mint 340 hektár felületű jó vízminőségű bányató Gyékényes környékén, mely igazi horgászparadicsom – jellemzik honlapjukon a vizet. Gyékényesen a kavicsbányászat a XX. század 20-as éveiben kezdődött. Ennek nyomán alakultak ki az említett tavak is. Az ország legtávolabbi pontjairól is a csodáira járnak az évek során létrehozott üdülőövezetnek, mely elsősorban a horgászturimusra épít. A gyékényesi nagy fogásokról legendák keringenek a horgászok között. Gyakran horogra akadtak kapitális példányok is. Szerencsét próbálhat mindenki, aki horgászengedéllyel rendelkezik és vállalkozó szellemű. Nekik ugyanis a helyszínen napijegyet ajánlanak.

A Gyékényesi bányatavak közül a Kotró a maga 220 hektáros területével  a legnagyobb. Kisebb-nagyobb félsziget, sziget, és öböl  egyaránt található ezen a hatalmas területen. Nyaralóházaink ezen tó partján fekszenek

A Gyékenyesi horgásztóban számos halfaj található: süllő, ponty, csuka, amur, fekete sügér, harcsa, keszegfélék, compó, balin.

Akik pihenésre és csendre vágynak, annak különösen ajánlják ezt a szép vidéket. Gyékényes igazi családközpontú hely – míg a  férfiak pecáznak, addig a család többi tagjának ajánljuk a gyékényesi strandot – írják.

Ajánljuk emellett a kirándulást is a szabadidő tartalmas eltöltésére. Mint javasolják, a Dráva partján is lehet sétálni, napozni a bányatavaknál, az őrtilosi Szentmihály-hegyre vagy a zákányi Látó-hegyre túrára indulni.

(Forrás: Gyékényes Kotró Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Remek hír: Újra víz csobog a kiapadt Viszló-patak medrében!

gyilkosbalna

Felnőtt ember méretű, gigantikus harcsát fogott egy kissrác az Ebrón!

gyilkosbalna

Apró mocsári teknősök kúsznak át az utakon – nagyon óvatosan közlekedjünk!

gyilkosbalna