#talaljfogast
Image default

Tíz darab 10 +os ponty-parádét adott a Boldogasszony-tó!

Tíz darab 10 +os ponty-parádét adott a Boldogasszony-tó! A remek horgász testvérpár gyönyörű pontyokat fogott a téli hidegben a népszerű horgásztavon.

Sikeres nagypontyos-bojlis beszámolót osztott meg a Korda Hungary közösségi oldalán a napokban. Mint bejegyzésükben írják, Kun Gergő csapattársuk és testvére, Beni, hamar megkezdték a szezont idén. Így számolnak be a történtekről…

“Újult erővel és izgalommal kezdtem meg a 2024-es horgász szezont. Az ilyen kora januári pecák, a hideg víz és az időjárás viszontagságai miatt mindig nagy kihívással kecsegtetnek. Egy betörő melegfrontot kihasználva testvéremmel, Benivel, a közelünkben lévő Boldogasszony-tavat látogattunk meg egy rövid 48 órás horgászatra. Az évszakra való tekintettel, a végszereléket egy 6-os Klor horog spinner rig-ként megkötve, 15lb-ás Dark Matter bevonat nélküli előkezsinóron alkotta.

Csaliként a Mainline Cell és Link bojlikat használtuk, 10 és 20mm-es méretben.

 

A lágy, de annál gyorsabb előkék és a kisméretű attraktív csalik szépen tették a dolgukat, hiszen a rövid horgászat alatt 10 db pontyot sikerült fogni 10-15 kg között.

Hasonló izgalmas évkezdést kívánok mindenkinek!
Üdv, Gergő”

Gratulálunk a testvérpárnak, és hasonló szép eredményeket kívánunk egész évre!

A Boldogasszony-tó

A Boldogasszony-tó a Csepreg-Acsád útvonalon, Csepregből haladva, kb. 1 km után jobbra fordulva (tábla is jelzi), murvás úton érhető el. Gyönyörű környezet fogadja az ide látogató horgászt, vagy akár csak a természetet kedvelő látogatókat.

A tó festői környezetben terül el,  első része domboldalban húzódik, hátsó része benyúlik egészen az erdő alá, ahonnan szürkületkor őzek, szarvasok néha vaddisznók hangjai hallatszanak. A Boldogasszony-tó a Boldogasszony patak felduzzasztásával jött létre 2001-ben. A haltelepítés 2002-ben, majd a horgásztatás 2003 őszén indult meg.

A tó vízmélysége 1-9m, legmélyebb pontja a zsilip közelében található. Vízfelülete 12-13ha. A tavon kijelölt 19 hely bármelyike foglalható.

(Forrás: Korda Hungary, boldogasszonyto.com)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Nem zavarta a “sporit” a 6 kilós súlyhatár, és hogy ikrás, simán hazavitte volna a 17-es vadvízi pontyot!

gyilkosbalna

A törés aljából jöttek a szebbnél szebb pontyok!

szurkeharcsa

Óriási, mennyi törpe került ki az Alcsiról!

gyilkosbalna